Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γ. Κάρουλλας: Αναγκαία η ενημέρωση εκτοπισμένων Αμμοχωστιανών λόγω τουρκικών προκλήσεων

  30/06/2020 23:09
Γ. Κάρουλλας: Αναγκαία η ενημέρωση εκτοπισμένων Αμμοχωστιανών λόγω τουρκικών προκλήσεων

Γ. Κάρουλλας: Αναγκαία η ενημέρωση εκτοπισμένων Αμμοχωστιανών λόγω τουρκικών προκλήσεων

  30/06/2020 23:09
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Γιώργος Κάρουλλας με επιστολές του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών, επισημαίνει την ανάγκη για ενημέρωση και καθοδήγηση των εκτοπισμένων κατοίκων της πόλης της Αμμοχώστου, σχετικά με τα δεδομένα που δημιουργούν οι τουρκικές προκλήσεις  και σχεδιασμοί.
 
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, “κατά διαστήματα, οι δηλώσεις και οι ενέργειες για την Αμμόχωστο, από τουρκικής πλευράς, δηλητηριάζουν την ελπίδα που αναδύεται με ενδεχόμενη  επανέναρξη των συνομιλίων, παρά τις έντονες προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη. Η  τουρκική στάση, προκαλεί την οργή και τον θυμό των Αμμοχωστιανών, οι οποίοι επιζητούν τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης της κατάστασης. Απότοκο των πιο πάνω είναι ότι καθημερινά, γίνομαι δέκτης παραπόνων ότι η δική μας πλευρά οφείλει ξεκάθαρα να τοποθετηθεί σε επίπεδο τακτικής και πρακτικής έτσι ώστε να αναχαιτιστούν οι συνθήκες παγίωσης των τετελεσμένων”. 
 
Σύμφωνα με τον κ Κάρουλλα, έχουμε υποχρέωση ως ευνομούμενο κράτος δικαίου, με πλήρη σεβασμό στο δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας,  να βοηθήσουμε τον κάθε εκτοπισμένο να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση όσο πιο ανώδυνα είναι αυτό εφικτό για το μέλλον της πατρίδας μας. Στα πλαίσια αυτά είναι αναγκαία η έκδοση σχετικών οδηγιών ή υποδείξεων προς αποφυγή των όποιων ενεργειών που θελημένα ή άθελα να προκαλέσουν ζημιά στις διαδικασίες επίλυσης του κυπριακού και πιο ειδικά του περιουσιακού.  Ως κράτος, έχουμε υποχρέωση να διαχειριστούμε επίσημα αυτό τον πανικό και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ουσιαστικής θωράκισης των περιουσιών μας ενάντια στους άνομους τουρκικούς σχεδιασμούς.
 
Απευθυνόμενος προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφέρει πως, “αναγνωρίζουμε ότι γίνονται πολλά, οι ενδιαφερόμενοι όμως πρέπει να έχουν την απαραίτητη επίσημη καθοδήγηση προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων οι οποίες δυνατό να δυσχεράνουν τη διαπραγματευτική μας θέση ειδικά σε περίπτωση επανέναρξης της διαδικασίας των συνομιλίων για το Κυπριακό”. 
 
Μια διαδικασία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων με τα οργανωμένα σύνολα της Αμμοχώστου, θα αποτελούσε, κατά την άποψη μου, μια υπεύθυνη και ουσιαστική ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την κατάληξη σε πρακτικό σχέδιο δράσης, σημειώνει στις επιστολές του ο βουλευτής.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας