«Ψήνουν» συνεργασίες με ορίζοντα τις Προεδρικές στην Αγλαντζιά-Ποιοι κλείδωσαν

Έντονο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τη δημαρχία της Αγλαντζιάς, μετά την υπουργοποίηση του τέως, από χθες, δημάρχου Χαράλαμπου Πετρίδη. Τα κόμματα ανιχνεύουν προθέσεις και άρχισαν ήδη να «ψήνουν» συνεργασίες, με δεδομένο ότι έχουν λιγότερο από δύο εβδομάδες περιθώριο για να λάβουν τελικές αποφάσεις, αφού οι εκλογές θα διεξαχθούν είτε  την πρώτη, είτε τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου.

Το ενδεχόμενο συναινετικής υποψηφιότητας με σκοπό να αποφευχθούν οι εκλογές, φαντάζει αυτή την ώρα, ως το πιο απομακρυσμένο σενάριο. Από τη μία, ο ΔΗΣΥ δεν θέλει με τίποτα να αλλάξουν οι ισορροπίες για το υπόλοιπο της θητείας και αναζητά διακαώς μια επιλογή νίκης, προκειμένου να μην χάσει τον σημαντικό δήμο. Από την άλλη, τα υπόλοιπα κόμματα καταρτίζουν πλάνα για να «κλέψουν» το δήμο από το κυβερνών κόμμα.

Η μόνη βέβαιη υποψηφιότητα πρέπει να θεωρείται αυτή του πρώην Δημάρχου Κώστα Κόρτα, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος στην περίοδο 2011-2016, με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Μπορεί στο ΔΗΚΟ, από τις τάξεις του οποίου προέρχεται, να μην έχει ανακοινώσει επίσημα τον εκλεκτό του, ωστόσο, στην Εζεκία Παπαϊωάννου «κλείδωσαν» στη στήριξή του. Επίσημες ανακοινώσεις του ΑΚΕΛ αναμένονται στις αρχές Ιουλίου, αφού προηγηθεί συνδιάσκεψη της Επαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αγλαντζιάς.

Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων δεν είναι διόλου τυχαία και ότι ενδεχομένως να αποτελεί το προοίμιο μιας συμμαχίας, με ορίζοντα τις Προεδρικές του 2023. Πηγή από το ΑΚΕΛ, ωστόσο, μιλώντας στον REPORTER, έκανε λόγο για μια επιλογή συνέπειας, με δεδομένο ότι το κόμμα της αριστεράς είχε στηρίξει και στο παρελθόν τον Κώστα Κόρτα.

Στην Πινδάρου συνεχίζουν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, πως η επιθυμία του είναι να κατέλθουν με κομματικό υποψήφιο. Χθες, η ηγεσία του ΔΗΣΥ είχε μια πρώτη επικοινωνία σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει προθέσεις. «Είχαμε μια πρώτη επαφή με δημοτικούς συμβούλους, σχολικούς εφόρους, τα μέλη των τοπικών επιτροπών Αγλαντζιάς και της Επαρχιακής Γραμματείας Λευκωσίας. Έγινε συζήτηση σε πνεύμα συναίνεσης, υπηρετώντας τη βασική αρχή πώς θέλουμε το καλό της Αγλαντζιάς και να κερδίσουμε το δήμου», δήλωσε στον REPORTER ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.  
Ο νυν αντιδήμαρχος, που προέρχεται από το ΔΗΣΥ, Μάριος Χειρίδης, πάντως δεν επιθυμεί να κατέλθει ως υποψήφιος, με το δημοτικό σύμβουλο Αντρέα Κωνσταντίνου να εκφράζει την επιθυμία του για τη δημαρχία. Στο τραπέζι βρίσκονται πάντως και άλλα κομματικά στελέχη.

Πηγές από την Πινδάρου, αναφέρουν πάντως ότι είναι πολύ απομακρυσμένο το σενάριο για στήριξη της πιθανής υποψηφιότητας Κόρτα. Διαψεύδουν δε τις φήμες,  που φέρουν το κόμμα να συνεργάζεται με τη ΔΗΠΑ με υποψήφιο τον Μαρίνο Κλεάνθους. Σημειώνεται ότι ο κ. Κλεάνθους δεν έχει επίσημα εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς παρακολουθεί τις ζυμώσεις που γίνονται και δεν έχει αποφασίσει, μέχρι στιγμής, εάν θα είναι υποψήφιος, κάτι που αναμένεται να συμβεί αφού ξεκαθαρίσει η εικόνα. 

Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, που δεν απορρίφθηκε μέχρι στιγμής από τον ΔΗΣΥ είναι αυτή της αναπληρώτριας προέδρου της ΕΔΕΚ. Όταν τέθηκε θέμα αυτόνομης καθόδου του κινήματος, η  Μαρία Βασιλειάδου έθεσε εαυτόν στη διάθεση του κόμματος, με την απόφαση να παραπέμπεται στην τοπική οργάνωση του κινήματος. Ωστόσο, χωρίς την εξασφάλιση της στήριξης του ΔΗΣΥ, θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα