Επισπεύδονται οι τελετές διαβεβαίωσης μετά την πυροδότηση της βόμβας από Κληρίδη

Με οριστική ρήξη στις σχέσεις του με την Κυβέρνηση, περνά στην ιστορία ο Κώστας Κληρίδης, ο οποίος μετά το σήριαλ αναφορικά με την προαφυπηρετικη του άδεια, όχι μόνο δεν αφυπηρετεί στις 8 Ιουλίου, οπότε και συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του, αλλά φεύγει 12 ημέρες νωρίτερα, υποβάλλοντας την παραίτηση του, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
 
Φανερά ενοχλημένος, από την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ανακοινώσει πολύ πιο νωρίς τον νέο Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα καθώς και τις τελετές διαβεβαίωσης τους, την ώρα που ο ίδιος θα συνέχιζε να εκτελεί τα καθήκοντά του, μέχρι την 31η Ιουλίου, ο απερχόμενος Γενικός Εισαγγελέας, αποχωρεί άδοξα από σήμερα, βάζοντας τα δύο πόδια της Κυβέρνησης σε ένα παπούτσι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βρόντηξε και έφυγε ο Κληρίδης-«Είναι θέμα αξιοπρέπειας»
 
Κι αυτό διότι βάσει των προνοιών του Συντάγματος, θα πρέπει να διοριστεί άμεσα Γενικός Εισαγγελίας, δηλαδή ο Γιώργος Σαββίδης, δεδομένου ότι η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, είναι κενή μετά την παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. 
 
Κάτι που σημαίνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να επισπεύσει και τις τελετές διαβεβαίωσης και των υπουργών, αφού ο Γιώργος Σαββίδης θα πρέπει άμεσα να αποχωρήσει από τη θέση του για να αναλάβει το νέο του πόστο και ως εκ τούτου θα πρέπει να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Έμιλυ Γιολίτη. 
 
Ανάλογο ζήτημα τίθεται και για για τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, αφού ο Σάββας Αγγελίδης για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα πρέπει να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Άμυνας, στον Χαράλαμπο Πετρίδη. 
 
Επικρατέστερο σενάριο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ώστε να μην γίνουν ξεχωριστές τελετές διαβεβαίωσης, είναι η Κυβέρνηση να αλλάξει τις προγραμματισμένες ημερομηνίες για τις τελετές του νέου κυβερνητικού σχήματος και να τις ορίσει το συντομότερο δυνατό. 
 
Πάντως, με την παραίτηση του Κώστα Κληρίδη, κι αν μέχρι αύριο το πρωί δεν διοριστεί Γενικός Εισαγγελέας, η Νομική Υπηρεσία μένει ακέφαλη. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα ανατροπή μετά το αλαλούμ-Υπέβαλε την παραίτηση του ο Κώστας Κληρίδης

Δειτε Επισης

Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη