Κλειστό το οδόφραγμα Περγάμου λόγω έντασης-Μεσολαβεί ο Ακιντζί

Κλειστό φέρεται να είναι εδώ και λίγη ώρα το οδόφραγμα του Περγάμου από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, που έκλεισε το δρόμο που οδηγεί σε αυτό, μετά από ένταση που προκλήθηκε κατά τη διαμαρτυρία γυναικών, Τ/κ κατοίκων της Πύλας, με αφορμή απαγόρευση διέλευσης προς τα κατεχόμενα σε οικογένεια της οποίας τα ανήλικα παιδιά δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ PCR.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η οικογένεια Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στην Πύλα θέλησαν να περάσουν στα κατεχόμενα, αλλά τα ανήλικα παιδιά τους δεν είχαν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου. Οι αστυνομικοί των Βάσεων δεν άφησαν την οικογένεια να περάσει, αλλά ούτε και να επιστρέψει στο μεικτό χωριό.
 
Με το άκουσμα της είδησης, μητέρες από την Πύλα, Τουρκοκύπριες, μετέβηκαν στο σημείο ελέγχου των Βάσεων για να διαμαρτυρηθούν στην αστυνομία, η οποία έκλεισε τον δρόμο, με αποτέλεσμα το οδόφραγμα να μην λειτουργεί αυτή τη στιγμή και να μην μπορούν να περάσουν στα κατεχόμενα οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR την Κυριακή για να μπορέσουν να αρχίσουν από την περασμένη Δευτέρα οι διελεύσεις από το οδόφραγμα του Περγάμου, είχαν έρθει σε συμφωνία με το «υπουργείο υγείας» που έκανε τα τεστ, πως σε αυτά δεν θα υποβληθούν παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία θα μπορούν να περνούν χωρίς πρόβλημα από το οδόφραγμα.
 
Μεσολάβηση Ακιντζί
Στο μεταξύ, επαφές με την αστυνομία των ΒΒ και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία για τις διελεύσεις Τ/κ κατοίκων της Πύλας μέσω του οδοφράγματος Περγάμου, Μουσταφά Ακιντζί, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Ακιντζί ενημερώθηκε για το θέμα μετά την αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα Τουρκοκύπριες της Πύλας μετά την απαγόρευση διέλευσης σε παιδί από πλευράς των Βρετανικών Βάσεων, και ανέλαβε πρωτοβουλία να λυθεί το πρόβλημα με τα τεστ σε παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς οι κάτοικοι φέρονται αποφασισμένοι να επαναλάβουν την εκδήλωση αύριο το πρωί εάν και πάλι δεν μπορέσουν να περάσουν από το οδόφραγμα στα κατεχόμενα με τα παιδιά τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»
Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την ΕΕ-«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τη διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»