Από το πεδίο της αυτοδιοίκησης στα πεδία βολής της Ε.Φ.

Ο νέος υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης αφήνει πίσω του το Δήμο Αγλαντζιάς τον οποίο υπηρετεί από το 2016 από τη θέση του Δημάρχου, για να αντικαταστήσει τον Σάββα Αγγελίδη στο Υπουργείο Άμυνας.
 
Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 19 Οκτωβρίου 1974. Αποφοίτησε το 1993 από την επτατάξια ιδιωτική σχολή G C School of Careers, και το 1995 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορική Δύναμη Κύπρου με τον βαθμό του Σμηνία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νατάσα Πηλείδου: Από την Οξφόρδη στην καυτή καρέκλα του Υπουργείου Ενέργειας
 
Ο Χαράλαμπος Πετρίδης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα με ημιυποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge Αγγλίας στο κλάδο διαχείριση γης και χρηματοοικονομικών [MPhil Land Economy and Finance] καθώς και Bachelor Degree με άριστα στον κλάδο Διαχείρισης και εκτίμησης Γης, [First Class Honours Degree in Estate Management]. Είναι εγκεκριμένος εκτιμητής ακινήτων από το ΕΤΕΚ, μέλος του Royal Institution Of Chartered Surveyors [RICS].
 
Είναι εκλεγμένος Δήμαρχος Αγλαντζιάς για την περίοδο 2017- 2021. Τον Δεκέμβριο του 2013, διορίστηκε ως Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) μέχρι και το 2016 όπου και παραιτήθηκε με την εκλογή του στο αξίωμα του Δημαρχου.
 
Επίσης κατείχε για 4 χρόνια τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Επιστημόνων Εκτιμητών Ακινήτων Κύπρου (2009 – 2013) όπου έχει προσφέρει στο Δ.Σ την δεκαετία (από το 2004 – 2013). Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του RICS Κύπρου (2012 – 2014) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI Κύπρου (2012 – 2014). Επίσης από το Ιούνιο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2011 έχει διατελέσει  Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Urban Land Institute στη Κύπρο.
 
Η κύρια του δραστηριότητα ξεκινώντας από το 1999 ήταν η εκτίμηση όλων των ειδών ακινήτων σε όλη την Κύπρο, καθώς και μελέτες βιωσιμότητας ακινήτων, σαν κτηματικός σύμβουλος με την Landtourist Valuations LLC. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάστηκε με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα και με την διαχείριση γης, μελέτες για εμπορικά και άλλα μεγάλα έργα και γενικά με κάθε είδους έργα ανάπτυξης γης. Έχει ασχοληθεί σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του επαγγέλματος του εκτιμητή ακινήτων αλλά και ευρύτερα του τομέα των ακινήτων. Αρθρογραφεί εδώ και αρκετά χρόνια για κτηματολογικά, πολεοδομικά και οικονομικά θέματα, έχει δημοσιεύσει δεκάδες εισηγήσεις για τη βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών του τόπου μας και έχει εκτεταμένη παρουσία τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, social media κλπ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτή είναι η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος-Υπουργοποιείται Δήμαρχος

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική