Ξέσπασε η κόρη του Χριστόφια με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της η κόρη του Δημήτρη Χριστόφια, που κλήθηκε να μιλήσει για τον πατέρα της, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του.

Η Χριστίνα Χριστόφια, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, ανέφερε πως «δεν αισθάνομαι ότι έχει φύγει, στην καθημερινότητά μου το αισθάνομαι έντονα. Όμως μας άφησε παρακαταθήκες για το πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

«Βλέπω κλειστά οδοφράγματα και τον θυμάμαι γιατί αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου, βλέπω για παράδειγμα αυτό που γίνεται στην Πουρνάρα και ματώνει η ψυχή μου, προφανώς δεν υπάρχουν κάποιες ευαισθησίες. Τον θυμάμαι ως ένα άνθρωπο αγωνιστή και έντιμο, που ίσως αυτή η εντιμότητα του δεν άρεσε ή δεν έγινε ανεκτή από κύκλους εξουσίας. Πολεμήθηκε όχι μόνο πολιτικά, αλλά είχε φτάσει σε όρια βιολογικής εξόντωσης ο τρόπος ο λυσσαλέος που έγινε η επίθεση στον πατέρα μου», ανέφερε.

Η Χριστίνα Χριστόφια ανέφερε ότι δεν του άξιζε τέτοια συμπεριφορά και πως αγαπήθηκε από τον απλό κόσμο. «Σε κανέναν άνθρωπο δεν άξιζε αυτή η συμπεριφορά, όμως, του άξιζε η αγάπη που έλαβε. Πήρε αγάπη, επειδή έδωσε αγάπη».

Αναφορικά με την έκρηξη στο Μαρί, ανέφερε ότι «τον πλήγωσε το γεγονός ότι χάθηκαν άδικα άνθρωποι που ο θάνατός τους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Εάν γινόταν η διαχείριση που έπρεπε από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους, προφανώς δεν θα είχαμε ανθρώπινες απώλειες. Στη διαχείριση τον πλήγωσε που έτυχε εκμετάλλευσης και καπηλευτήκαν τον θάνατο κάποιων ανθρώπων το θέμα μικροπολιτικά, ξετσίπωτα». Όπως ανέφερε η κ. Χριστόφια, όλο αυτό έγινε όταν έγινε η ληστρική επίθεση των τραπεζών.

Όπως είπε, ο Δημήτρης Χριστόφιας «δεν ήταν και δεν είναι πολίτικος της κοπής που έχουν συνηθίσει τα αστικά κράτη και αυτό δεν του το συγχωρέσε κάνεις και μιλάω για τους πολίτικους του αντιπάλους, δεν πολιτεύτηκε ποτέ για να αποκομίσει προσωπικό όφελος ή προς εξυπηρέτηση συμφερόντων μιας ολιγαρχίας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Λ. Φουρλάς: Τα Βαρώσια είναι μια ιστορία σαδισμού στην καρδιά της Ευρώπης
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»