Αναστασιάδης: «Ήθελε να γίνει Γενικός Εισαγγελέας ο Ρίκκος»

Στα παράπονα που εξέφρασε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου μετά τον διορισμό του Κώστα Κληρίδη στην θέση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ενώπιον του κακουργιοδικείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου «εξέφρασε παράπονο γιατί δεν διορίστηκε Γενικός Εισαγγελέας», και επεσήμανε πως τόνιζε επανειλημμένα ότι τον τελευταίο λόγο είχε ο Κώστας Κληρίδης. 
Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον διορισμό του Κώστα Κληρίδη πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις στο Προεδρικό στις οποίες όπως είπε φρόντιζε να υπάρχει αλληλοκατανόηση.
Η κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κακουργιοδικείο έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα.
Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθετε σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.
 
Έπραξα το καθήκον μου 
Έπραξα το καθήκον μου απέναντι στη δικαιοσύνη της πατρίδας μου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο μετά που κατέθεσε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου για την υπόθεση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

«Έπραξα το καθήκον μου απέναντι στη δικαιοσύνη της πατρίδας μου. Από την ώρα που κλήθηκα ως μάρτυρας, δεν είχα επιλογή. Αν δεν προσερχόμουν στο δικαστήριο θα ήταν περιφρόνηση και αν απαιτούμε από τους απλούς πολίτες ότι πρέπει να συμμορφώνονται, να σέβονται και να είναι νομοταγείς πολίτες, πολύ περισσότερο από τον πρώτο πολίτη της χώρας», είπε ο Πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι από τα όσα προκύπτουν από τη διαδικασία φαίνεται να υπήρξε ασυνεννοησία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «ό,τι είχα να καταθέσω το κατέθεσα στο δικαστήριο. Πέραν αυτού ουδέν σχόλιο».

 
 
 

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά