Αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού το ταξίδι του Προέδρου στο Ισραήλ

Αναβλήθηκε η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών στο Ισραήλ, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου.
 
Όπως ανέφεραν στον REPORTER κυβερνητικές πηγές, η αναβολή κρίθηκε αναγκαία για προληπτικούς λόγους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφεται στη γειτονική μας χώρα.
 
Μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμήν Νετανιάχου υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και σχετική συνεννόηση, σύμφωνα με πληροφορίες. 
 
Υπενθυμίζεται ότι στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα συμμετείχαν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Άμυνας και ο Υφυπουργός Τουρισμού.
 
Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου και του κ. Νετανιάχου έγινε το απόγευμα. «Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι ενόψει των εξελίξεων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού στο Ισραήλ είναι σκόπιμο υπό τις περιστάσεις, να αναβληθεί το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου 2020», είπε.
 
Συμφωνήθηκε περαιτέρω, ευθύς μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να καθοριστεί το ταχύτερο νέα ημερομηνία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ισραήλ, κατέληξε ο κ. Κούσιος.  
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα