Οργισμένοι με τον Πολυκάρπου της ΚΙΣΑ στο Ίδρυμα Διγενή-«Έντονος ο ρατσισμός και ο ανθελλινισμός του»

Με βαριούς χαρακτηρισμούς απάντησε το Ίδρυμα Διγενή στην πρόταση του Προέδρου της ΚΙΣΑ, Δώρου Πολυκάρπου για αποκαθήλωση του αγάλματος του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή από το σημείο που βρίσκεται στη Λεμεσό.
 
«Πίσω από τη φαιδρή αυτή δήλωση του εκπροσώπου του ΚΙΣΑ για το άγαλμα του ΔΙΓΕΝΗ(με αφορμή τις αποκαθηλώσεις αγαλμάτων λόγω τάχα της σκλαβιάς και του δουλεμπορίου μετά τη δολοφονία του νέγρου στην Αμερική) κρύβεται ο έντονος ρατσισμός και ανθελληνισμός του συγκεκριμένου αλλά και όλων όσων εκπροσωπούν την κυπρο –τουρκική λύση ως γνήσια φερέφωνα του αγγλικού ιμπεριαλισμού και της παγκοσμιοποίησης(της νέας σκλαβιάς) στη Κύπρο, που δεν χάνουν την ευκαιρία κάθε φορά να το δείχνουν με το πιο απαίσιο τρόπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Και προστίθεται: «Στο πρόσωπο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ προσβάλλεται η μνήμη όλων ανεξαιρέτως των αγωνιστών και των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στον αντιαποικιακό αγώνα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των Ελλήνων της Κύπρου».
 
«Ένα αγώνα», συνεχίζει, «που αποτέλεσε αφορμή και αιτία και για άλλους στο διάβα της ιστορίας, αλλά και χαίρει τον σεβασμό όλων των πρώην σκλάβων που απελευθερώθηκαν,  όπου γης».
 
«Ο Ελληνισμός της Κύπρου αλλά και γενικότερα έχει μνήμη που δεν ξεθωριάζει από τέτοιου είδους ανόητους καιροσκοπισμούς  που  το μόνο που πετυχαίνουν είναι απλά να μας ενδυναμώνουν. Η σιωπή, πάντως, των υπολοίπων δείχνει απλά σε ποιο κατάντημα βρίσκεται το πολιτικό γίγνεσθαι του νησιού», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Διγενή.
 
Ο Δώρος Πολυκάρπου είχε γράψει στον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, ότι, «αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τις αρχές μας και να λέμε μπράβο με την ψυχή μας σε αυτούς που αποκαθήλωσαν σε ΗΒ, Βέλγιο κλπ τα αγάλματα όσων διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ας ξεκινήσουμε από το σπίτι μας!».
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ