Κοινό ανακοινωθέν Κυβέρνησης και Βρετανίας για τη ρύθμιση ανάπτυξης στις Βρετανικές Βάσεις

H Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν το επόμενο σημαντικό στάδιο στην εφαρμογή της διμερούς Διευθέτησης που επιτεύχθηκε το 2014, σχετικά με τη ρύθμιση της μη-στρατιωτικής ανάπτυξης στις Βάσεις.

Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων θα δημοσιοποιήσουν αύριο το πρωί, το προσχέδιο Δήλωσης Πολιτικής για τις Βρετανικές Βάσεις, τους πολεοδομικούς χάρτες και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορούν τη Διευθέτηση. Η δημοσιοποίηση της ΣΜΠΕ θα ξεκινήσει μια φάση δημόσιας διαβούλευσης διάρκειας 35 ημερών, η οποία είναι το ουσιαστικό πρώτο βήμα για να επιτραπεί, σύμφωνα με τις διατάξεις της τελικής Δήλωσης Πολιτικής για τις Βρετανικές Βάσεις, η οικιστική και εμπορική ανάπτυξη γης στις Βάσεις επί της ίδιας βάσης με τη Δημοκρατία.

«Η εφαρμογή της Διευθέτησης αντικατοπτρίζει το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των Κυβερνήσεών μας. Στο 60ό έτος των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου στην περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας και της διμερούς μας σχέσης, τα οποία βασίζονται σε κοινές αξίες, αρχές και ιδανικά, καθώς και στους ισχυρούς και ιστορικούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και των λαών μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Καταδεικνύει, επίσης, όπως αναφέρεται «η συλλογική μας δέσμευση να διασφαλίσουμε και να προωθήσουμε την ευημερία των κατοίκων και των κοινοτήτων που διαμένουν εντός των Βρετανικών Βάσεων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι Βάσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης».

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω