Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ακόμα και ο Ακιντζί δεν κατάλαβε αν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα-Καλεί τον Τατάρ να ξεκαθαρίσει

  06/06/2020 12:55
Ακόμα και ο Ακιντζί δεν κατάλαβε αν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα-Καλεί τον Τατάρ να ξεκαθαρίσει

Ακόμα και ο Ακιντζί δεν κατάλαβε αν θα ανοίξουν τα οδοφράγματα-Καλεί τον Τατάρ να ξεκαθαρίσει

  06/06/2020 12:55
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είπε πως η "κυβέρνηση" πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της για τις διελεύσεις από τα οδοφράγματα.

Σε δήλωσή του υπενθύμισε ότι τα τουρκοκυπριακά μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία δήλωσαν ότι είναι θετικά  στη διέλευση συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων από την 8η Ιουνίου. Η "κυβέρνηση", είπε, θα πρέπει να συγκαλέσει έκτακτα το "συμβούλιο υγείας" και να ανακοινώσει την απόφασή της.

Σημειώνοντας ότι το θέμα υγείας θα πρέπει να είναι η βάση της πορείας που θα ακολουθηθεί και η πολιτική πρέπει να την ακολουθήσει, πρόσθεσε ότι ο κόσμος ζητά να μάθει τί θα γίνει.

Η στάση της «κυβέρνησης», ανέφερε στο θέμα αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αλλιώς δεν θα είναι εύκολο να επεξηγηθεί η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες δικαιολογίες Οζερσάι για οδοφράγματα-Φοβάται τις χαλαρώσεις στα αεροδρόμια

Στο μεταξύ, θετική απάντηση για επανέναρξη της διέλευσης από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές από την 8η Ιουνίου, αναμένουν Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή της η «ομάδα των εργαζομένων στο νότο» ζητά επίσης δωρεάν εξετάσεις κορωνοϊού και διασαφήνιση των συνθηκών όταν επιστρέφουν στα κατεχόμενα καθώς επίσης η «κυβέρνηση» να ανακοινώσει τις θέσεις της στο θέμα.

 Δεν θέλουμε να πεθάνουμε ούτε από την πανδημία αλλά ούτε και από πείνα, είπαν οι εργαζόμενοι, αναφέροντας ότι μίλησαν με τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ την Παρασκευή ο οποίος τους έδωσε ελπίδες. Δεν επιθυμούμε λόγια αλλά έργα και επίλυση του θέματος, ανέφεραν

Ενώ η ηγεσία στα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας» ήταν θετικοί, καθώς και ο ΠΟΥ και η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, εντούτοις ο συνέταιρος στην «κυβέρνηση», Κουντρέτ Οζερσάι απέρριψε εντελώς την έναρξη των διελεύσεων πριν από την 1η Ιουλίου, ανέφεραν και διερωτήθηκα αν έχει δυο ηγεσίες η «κυβέρνηση».

Είπαν ότι δεν παίζουν παιχνίδια, δεν έχουν άλλη υπομονή και αν η «κυβέρνηση» διαφωνεί με τον κ. Οζερσάι, θα πρέπει να το ξεκαθαρίσουν.

 Αν δεν είναι εκπρόσωπος της «κυβέρνησης» και εκπροσωπεί άλλους, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, σημείωσαν.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας