Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κυθρέα, ζήτησαν και πάλι τη βοήθειά μας οι Τούρκοι

  05/06/2020 19:28
Μεγάλη πυρκαγιά στην Κυθρέα, ζήτησαν και πάλι τη βοήθειά μας οι Τούρκοι

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κυθρέα, ζήτησαν και πάλι τη βοήθειά μας οι Τούρκοι

  05/06/2020 19:28
Νέο αίτημα προς την Κυβέρνηση για συνδρομή στην κατάσβεση πυρκαγιάς υπέβαλαν, μέσω Ηνωμένων Εθνών, τα κατεχόμενα.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι στο Facebook, η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Καλυβάκια κοντά στην Κυθρέα και αιτήθηκαν για βοήθεια.
 

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα το απόγευμα τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της Κυβέρνησης για την αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στην επαρχία Κερύνειας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά και έδωσε σχετικές οδηγίες», πρόσθεσε.
 
Ήδη επιχειρούν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βρίσκεται εν πτήσει για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ελικόπτερο της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.
 
Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, τρία πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα επιχειρήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εφόσον χρειαστεί, κατέληξε.

Η ανακοίνωση Ακιντζί

Τρία πτητικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την ε/κ πλευρά επιχειρούν στην πυρκαγιά στη Χαλεύκα, ανακοίνωσε το γραφείο του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και μετέφερε στον κ. Ακιντζί το αίτημα για να ζητηθεί εναέρια παρέμβαση από την ε/κ πλευρά στην κατάσβεση της φωτιάς.
 
Όπως αναφέρεται, ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη μεταφέροντας το αίτημα αλλά και τις πληροφορίες που του έδωσε ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ για την περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και θα επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Με το πάσο τους στα κατεχόμενα-Δεν αποφάσισαν ούτε σήμερα για άνοιγμα οδοφραγμάτων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας