Παρασκευή 14 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μπρα ντε φερ Ακκιντζί Vs Τατάρ και Οζερσάι στο ψευδοκράτος για οδοφράγματα

  05/06/2020 13:17
Μπρα ντε φερ Ακκιντζί Vs Τατάρ και Οζερσάι στο ψευδοκράτος για οδοφράγματα

Μπρα ντε φερ Ακκιντζί Vs Τατάρ και Οζερσάι στο ψευδοκράτος για οδοφράγματα

  05/06/2020 13:17
Έτοιμη από κάθε άποψη είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, για άνοιγμα των οδοφραγμάτων την ερχόμενη Δευτέρα, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε λάβει την απόφαση του για επαναλειτουργία συγκεκριμένου σημείου διέλευσης για τη διευκόλυνση συγκεκριμένων κατηγοριών συμπολιτών μας, όπως είναι οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, οι μαθητές που φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και άτομα που θα έπρεπε να διέλθουν από τα σημεία αυτά για ανθρωπιστικούς σκοπούς ή για λόγους υγείας και σίγουρα αφορούσε και τους εγκλωβισμένους μας», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.
 
«Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί», πρόσθεσε ο κ. Κούσιος, «υπήρξε μια συναντίληψη για επαναλειτουργία όλων των σημείων διέλευσης που χρησιμοποιούσαν τα μηχανοκίνητα, με εξαίρεση φυσικά το σημείο διέλευσης στο Λήδρα Πάλας, από όπου θα μπορούσαν να διέλθουν οι μαθητές για να έχουν διευκόλυνση για μεταφορά τους με λεωφορεία στα σχολεία τους».

«Είναι γνωστό σε όλους ότι είμαστε και ήμασταν έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης. Η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ισχύει εξ ου και σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε την διαδικασία που θα ακολουθείται κατά τη διέλευση των προσώπων αυτών και είναι επίσης γνωστό ότι ο ψευδοπρωθυπουργός έχει αναγάγει το θέμα σε πολιτικό και είναι προφανώς μέσα στα πλαίσια των πολιτικών αντιπαραθέσεων ενόψει της διαδικασίας για ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη».
 
Παράλληλα υπέδειξε ότι, «είμαστε έτοιμοι για τις 8 Ιουνίου να επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης. Δεν μπορούμε σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο να κάνουμε οτιδήποτε και δεν θέλουμε να παρέμβουμε στις πολιτικές αντιπαραθέσεις στα κατεχόμενα. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης τη Δευτέρα».
 
Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος σκέφτεται να πράξει κάτι για το θέμα αυτό με τα οδοφράγματα, ο κ. Κούσιος είπε ότι «ναι, ο Πρόεδρος προβληματίζεται για το θέμα αυτό, αλλά είναι προτιμότερο να κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ναι, θα αντιδράσει με κάποιους τρόπους. Να περιμένουμε ακόμα δύο μέρες να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη και τότε θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι στα κατεχόμενα η ψευδοκυβέρνηση του Τατάρ δέχεται έντονη κριτική αλλά και πιέσεις για άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Χθες συναντήθηκε με τον Μουσταφά Ακιντζί και δεν υπήρξε τελική κατάληξη στο ζήτημα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.
 
Ο Τατάρ και ο Οζερσάι αλλά και ο ψευδουπουργός υγείας των κατεχομένων, θεωρούν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι τόσο καλά όσο στα κατεχόμενα και για αυτό το λόγο δεν θέλουν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
 
Η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Τατάρ, Οζερσάι και Ακκιντζί ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χωρίς όμως να υπάρξει κατάληξη για το αν θα επιτραπεί το άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις 8 Ιουνίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας