Διέκοψαν τις συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στις βουλευτικές Συμμαχία και Αλληλεγγύη

Προβλήματα, που τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν ανυπέρβλητα, παρουσιάστηκαν στις διαβουλεύσεις μεταξύ των ηγεσιών της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Αλληλεγγύης, ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων παρουσιάστηκε δυστοκία στην εξεύρεση της φόρμουλας για την κοινή κάθοδο στις εκλογές. Οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στο τραπέζι ήταν η συγχώνευση των δύο κομμάτων σε ένα νέο σχηματισμό και η προσχώρηση των στελεχών του ενός κόμματος στο άλλο.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν τα κόμματα διατηρηθούν ως αυτόνομες οντότητες και ενώσουν δυνάμεις ως συνασπισμός κομμάτων για τις βουλευτικές, με βάση τον εκλογικό Νόμο το όριο εκλογής θα εκτιναχθεί από το 3% στο 10%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο κατά τις αρχικές διαβουλεύσεις ήταν αυτό της δημιουργίας νέου κόμματος, όμως στην πορεία των συζητήσεων υπήρξε αλλαγή στάσης από τη μια πλευρά.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται λόγος για ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αφού δεν υπήρξε οριστική ρήξη, αλλά μια φιλική διαφωνία, που ίσως με την πάροδο του χρόνου να ξεπεραστεί ή να εξευρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα.

Άλλωστε, στελέχη και από τα δύο κόμματα, προκρίνουν μια ενδεχόμενη συνεργασία και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναλάβουν πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, τα δύο κόμματα προχωρούν τους σχεδιασμούς τους για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων