Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δώρισε χίλιες μάσκες στη Βουλή ο Κινέζος Πρέσβης

  03/06/2020 15:13
Δώρισε χίλιες μάσκες στη Βουλή ο Κινέζος Πρέσβης

Δώρισε χίλιες μάσκες στη Βουλή ο Κινέζος Πρέσβης

  03/06/2020 15:13
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης που δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο, Huang Xingyuan , επαναβεβαίωσε τη βούλησή του για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας Κύπρου - Κίνας σε σημαντικούς τομείς, σε όλα τα επίπεδα και επανέλαβε πρόκλησή του προς στον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας Li Zhanshu, για επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο εντός του 2020, με την ευκαιρία των εορτασμών της 60ης επετείου από την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής κατά τη συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη, ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις εξαίρετες σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας στήριξης μεταξύ Κύπρου και Κίνας, στη βάση κοινών αρχών και εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση της Κίνας για τη στήριξή της, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες, στις προσπάθειες της Κύπρου για καταπολέμηση των επιπτώσεων του ιού Covid-19.  Υπογράμμισε δε τη σημασία της βοήθειας που προσέφερε η Κίνα σε ιατρικές προμήθειες, ως παράδειγμα στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ο κ. Huang εξήρε τις μακρόχρονες σχέσεις αλληλοσεβασμού μεταξύ Κίνας και Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Κίνας στη διεθνή πολιτική σκηνή σε σχέση με πολλά σημαντικά ζητήματα. Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τη φίλη χώρα. Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση της Κυβέρνησης της Κίνας προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις επιστολές στήριξης και αλληλεγγύης, όσον αφορά στις προσπάθειες για καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19. Υπογράμμισε ότι Κίνα παρακολουθεί την πορεία της Κύπρου προς αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης και συνεχάρη τη χώρα για τα θετικά της αποτελέσματα.  
 
Κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης της Κίνας δώρισε χίλιες μάσκες προστασίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τις οποίες παρέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την εκτίμηση του Σώματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας