Αλαζονεία, πολιτικά παιχνίδια και πληροφορίες με το σταγονόμετρο για οδοφράγματα

Πολιτικά παιχνίδια, ακόμα και στο ζήτημα του κορωνοϊού, φαίνεται ότι στήνουν οι εγκάθετοι της Άγκυρας στο ψευδοκράτος.
 
Κι αυτό διότι, τις τελευταίες ημέρες παίζονται διάφορα παιγνίδια με Τουρκοκύπριους πολιτικούς και επιστήμονες, να επιμένουν στο αφήγημα, ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στα κατεχόμενα, είναι καλύτερα από αυτά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Αυτό το επιχείρημα των Τουρκοκυπρίων, συνοδεύεται από την διστακτικότητα τους για άνοιγμα των οδοφραγμάτων, αφού θεωρούν πως με το άνοιγμα των σημείων διέλευσης, θα αυξηθούν τα κρούσματα στα κατεχόμενα.
 
Αυτό, άλλωστε, δήλωσαν και κατά τη τηλεδιάσκεψη Ελληνοκύπριων επιδημιολόγων την περασμένη Δευτέρα, όπου σύμφωνα με τον κ. Κωστρίκη, οι Τουρκοκύπριοι δεν έδωσαν πολλές πληροφορίες για την κατάσταση στα κατεχόμενα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι χαλαρώσεις που έρχονται, η εμβόλιμη φάση και η μεγάλη αλλαγή στις 24 Ιουνίου
 
Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Δρ. Κωστρίκης λέχθηκε ότι έγιναν συνολικά έξι χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις από σύνολο πληθυσμού 360 χιλιάδων. Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται σε νούμερο πέντε φορές μικρότερο από τα τεστ που έκανε μέχρι σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
 «Εάν κάναμε και εμείς πέντε φορές λιγότερα τεστ, τότε θα είχαμε και εμείς μηδενικά κρούσματα», είπε ο Δρ. Κωστρίκης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα. 
 
Μάλιστα οι Τουρκοκύπριοι επιδημιολόγοι εξέφρασαν επιφυλάξεις και έκαναν παρατήρηση στους Ελληνοκύπριους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστρίκης, επειδή η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα της στους Γερμανούς, ενώ παράλληλα αφενός ήταν διστακτικοί για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και αφετέρου διακατέχονταν από μια αλαζονεία, θεωρώντας πως βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
 
Για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, επανέλαβε το πρωί για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς για άνοιγμα των οδοφραγμάτων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέποντας και κάνοντας Ζέτα και Πετρίδης για το νέο οικονομικό πακέτο
 
Όπως εξήγησε ο κ. Κούσιος η πλευρά μας είναι έτοιμη για άνοιγμα των οδοφραγμάτων και αυτό το δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «βλέπουμε ότι το παράνομο κατοχικό καθεστώς προβάλει προσκόμματα και δεν είμαστε βέβαιοι εάν θα γίνει κατορθωτό στις 8 Ιουνίου να επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης. Θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Από τη δική μας πλευρά όλα είναι έτοιμα για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης στις 8 Ιουνίου». 
 
Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησαν πως από τις 8 Ιουνίου θα επιτρέπεται σε Τουρκοκύπριους που εργάζονται ή φοιτούν σε σχολεία στις ελεύθερες περιοχές να μπορούν να πηγαινοέρχονται. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους που ζουν στα κατεχόμενα εδάφη.
 
Ο κ. Κούσιος εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται προσπάθεια στα κατεχόμενα ώστε το θέμα να αναχθεί σε πολιτικό, ενώ παράλληλα ευχήθηκε πως στο τέλος θα υπάρξουν οι ανάλογες πρωτοβουλίες από το ψευδοκράτος για άνοιγμα των οδοφραγμάτων στις 8 Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»