Η διαχείριση κρίσης πανδημίας COVID-19 από το ΥΠΕΞ το θέμα τηλεδιάσκεψης του The European Cyprus Society

H Κύπρος έδειξε ως μικρό κράτος την αξιοπιστία της, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την διεθνή κοινότητα, αφού τα σημερινά αποτελέσματα για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 έρχονται μετά από σωστές δράσεις και λήψεις αποφάσεων από το κράτος.

Αυτό αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρέσβη Κορνήλιο Κορνηλίου, Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος e-YouthCycles του μη-κυβερνητικού οργανισμού The European Cyprus Society. Θέμα συζήτησης ήταν η διαχείριση της κρίσης του CΟVID-19 από το Υπουργείο Εξωτερικών, το πώς αντέδρασε το Υπουργείο σε αυτόν τον αόρατο εχθρό, τα μέτρα που πάρθηκαν έτσι ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα σήμερα και η αντιμετώπιση από τον κόσμο με τις καθημερινές ανησυχίες και τα ερωτήματα τους.

Ανακοίνωση του European Cyprus Society αναφέρει ότι ο εντοπισμός και ο επαναπατρισμός των συμπολιτών μας του εξωτερικού ήταν ο πρώτιστος στόχος του Υπουργείου καθώς ατελείωτες ώρες εργασίας και συνεχείς προσπάθειες ήταν αναγκαίες για να καταφέρουν οι συμπατριώτες μας να επαναπατριστούν.

Υπήρχαν πιέσεις προς το κράτος από γονείς και οργανωμένα σύνολα φοιτητών για άμεσο επαναπατρισμό, δικαιολογημένες πιέσεις αφού υπήρχε ανησυχία από όλους. Με σταδιακές αλλά συνεχείς πτήσεις, έχουν καταγραφεί 8-9 χιλιάδες επιστροφές πολιτών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο βοήθησε στο να παρθεί η απόφαση για χαλάρωση μέτρων. Η 9η Ιουνίου είναι η ημέρα επαναλειτουργίας των αεροδρομίων στη Κύπρο, μετά τη δημοσίευση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την κατηγοριοποίηση των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "έχουμε δείξει σαν μικρό κράτος την αξιοπιστία μας κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από την διεθνή κοινότητα, αφού τα σημερινά αποτελέσματα έρχονται μετά από σωστές δράσεις και λήψεις αποφάσεων από το κράτος. Έχει γίνει αναφορά μέχρι και στην Αμερική για τις σωστές αντιδράσεις της Κύπρου. Ο Πρέσβης ανέφερε επίσης την δική του προσωπική άποψη πως αυτή την στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση βιώνει την μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση στην ιστορία της, δηλώνοντας πως όποιο πρόβλημα και αν υπήρχε στην Ε.Ε., επηρέαζε κάποια κράτη μέλη, όχι όμως συνολικά την Ε.Ε., όπως για παράδειγμα το Brexit, το Μεταναστευτικό ή η οικονομική κρίση.

Ο κ. Κορνηλίου απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι συμμετέχοντες και τόνισε για ακόμα μια φορά το πόσο σημαντικό είναι η Κυπριακή νεολαία να είναι ενεργή, να ενημερώνετε και να συμμετέχει στα δρώμενα της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»