Τετ-α-τετ Νικόλα με βουλευτές-Χτίζει βασικό κορμό ψηφοδελτίου

Κύκλο επαφών με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, με αντικείμενο τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, εγκαινιάζει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Σύμφωνα με  πληροφορίες του REPORTER, ο κ. Παπαδόπουλος προτίθεται τις επόμενες ημέρες να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις όλων των υφιστάμενων βουλευτών του κόμματος, για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα από τώρα ως προς το ποιοι σκοπεύουν να επαναδιεκδικήσουν την έδρα τους και ποιοι όχι. Οι βουλευτές, άλλωστε, αποτελούν καλό «θεμέλιο» για κάθε ψηφοδέλτιο, καθώς έχουν αποδεδειγμένη εκλεξιμότητα, γι’ αυτό και είναι πρόσωπα για τα οποία θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα εγκαίρως.
 
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του προέδρου του ΔΗΚΟ, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα συμμετέχουν άλλοι εννέα βουλευτές. Στην επαρχία Λευκωσίας η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Μαρίνος Μουσιούττας, στην επαρχία Λεμεσού ο Άγγελος Βότσης, ο Πανίκος Λεωνίδου και ο Παύλος Μυλωνάς και στην επαρχία Λάρνακας ο Χρίστος Ορφανίδης και ο Γιώργος Προκοπίου. Στην Αμμόχωστο βουλευτική έδρα έχει ο Ζαχαρίας Κουλίας και στην Πάφο ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.
 
Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι οι μοναδικοί που έχουν στο παρελθόν αφήσει να νοηθεί ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι είναι οι Άγγελος Βότσης και Ζαχαρίας Κουλίας, χωρίς, ωστόσο, να πρόκειται για οτιδήποτε οριστικό, και τώρα είναι η ώρα που πρέπει να λάβουν τελικές αποφάσεις. Στόχος του προέδρου του ΔΗΚΟ είναι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, έτσι ώστε να υπάρχει ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου του κόμματος εγκαίρως και, στη βάση των δυναμικών που θα δημιουργηθούν, να διαφανούν οι ανάγκες που υπάρχουν.
 
Επαφές και κρούσεις έχουν γίνει και προς άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ το τελευταίο διάστημα, με κάποια ονόματα να θεωρούνται σίγουρα στο ψηφοδέλτιο. Σε αυτά τα ονόματα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλαμβάνονται ο Χρύσης Παντελίδης και ο Μιχάλης Δαμιανού στην επαρχία Λευκωσίας, ο Χρίστος Σενέκης, ο Λοΐζος Λοΐζου και η Νικολέττα Νικολαΐδου στην Αμμόχωστο, η Κατερίνα Χριστοφίδου και ο Γιάννης Αρμεύτης στη Λεμεσό, ο Χρύσανθος Σαββίδης στην Πάφο και ο Γιώργος Σολωμού στην Κερύνεια.
 
Σε συζητήσεις βρίσκεται και με άλλους συνεργάτες και στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, με στόχο μια καλή, ισορροπημένη εικόνα, που δεν θα οδηγήσει σε συνωστισμό υποψηφίων σε κάποιες επαρχίες και σε αδυναμίες και κενά σε άλλες.
 
Την ίδια στιγμή, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκίνησε να στρέφει το βλέμμα και πέραν από τα στενά όρια του ΔΗΚΟ, σε αναζήτηση προσωπικοτήτων της ευρύτερης κοινωνίας, που μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στο ψηφοδέλτιο, προσφέροντας στους ψηφοφόρους και μη αυστηρά κομματικές επιλογές, που τυγχάνουν σεβασμού και αναγνώρισης. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει δύο προτάσεις, για το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο