Υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ η Κίνα

Τη σταθερή θέση της Κίνας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου και το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Huang Xingyuan, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως «ο Πρέσβης της Κίνας με έχει εξουσιοδοτήσει να μεταφέρω τις ευχαριστίες του για τη συνεργασία που είχαν με την κυπριακή Κυβέρνηση αλλά και με το ΑΚΕΛ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου και επίσης να μεταφέρω τη σταθερή θέση της Κίνας σε ότι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και τη δεδομένη θέση της Κίνας η οποία βασίζεται σε αρχές ότι θα πρέπει να υποστηριχτούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο και οι αρχές πάνω στις οποίες θα πρέπει να επιλυθεί το Κυπριακό».
 
Ανέφερε ακόμη πως «εμείς έχουμε εκφράσει από τη δική μας πλευρά την ικανοποίησή μας για τη σταθερή στήριξη και αλληλεγγύη την οποία παρέχει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και την ίδια στιγμή έχουμε παρακαλέσει αυτή η στήριξη να συνεχίσει και μελλοντικά, με πρώτο σταθμό την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ τον ερχόμενο Ιούλιο που θα είναι μια δύσκολη φάση πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας».
 
Ο κ. Κυπριανού είπε είχαν μια πολύ παραγωγική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας αντάλλαξαν απόψεις «για την εμπειρία την οποία αποκομίσαμε αναφορικά με την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19, τις διεθνείς εξελίξεις και την ανάγκη να υπάρξει μια διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας καθώς επίσης και για το Κυπριακό».
 
«Είναι κοινή η ανησυχία μας για τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ χειρίζονται τα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας. Είναι πεποίθησή μας ότι εκείνο το οποίο απαιτείται είναι η μεγαλύτερη δυνατή διεθνής συνεργασία έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τη συγκεκριμένη αλλά και τις όποιες μελλοντικές πανδημίες», είπε ο κ. Κυπριανού.
 
Πρόσθεσε πως «δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τραμπ και η Κυβέρνησή του συμπεριφέρονται περιορίζουν αυτή τη δυνατότητα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ