Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νίκος Αναστασιάδης: Ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία το ΓεΣΥ

  01/06/2020 12:31
Νίκος Αναστασιάδης: Ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία το ΓεΣΥ

Νίκος Αναστασιάδης: Ίσως η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ιστορία το ΓεΣΥ

  01/06/2020 12:31
Για μια ιστορική μέρα, λόγω της έναρξης υλοποίησης της δεύτερης του φάσης του ΓεΣΥ, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε τηλεοπτικό μήνυμα.
 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως σήμερα όλοι μας «πολίτες, Κυβέρνηση, κόμματα και θεσμοί θα πρέπει να νιώθουμε περήφανοι. Είναι μία πραγματικά ιστορική μέρα, γιατί υλοποιούμε ένα όραμα δεκαετιών για τη χώρα μας, γιατί ολοκληρώνεται με την έναρξη υλοποίησης της δεύτερης του φάσης, το Γενικό Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα που έλειπε για δεκαετίες».

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην έναρξη της β’ φάσης του ΓεΣΥ.

«Είναι πεποίθηση μου πως η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας αποτελεί μία υποχρέωση του κράτους, αλλά και ένα δικαίωμα του κάθε πολίτη, που εμείς που βρισκόμαστε σε θέσεις εξουσίας οφείλουμε να υπηρετούμε με τον ύψιστο σεβασμό».

Εξέφρασε επίσης την περηφάνια του για το γεγονός ότι η Κύπρος αντιμετώπισε με ενδεικνυόμενο τρόπο την πανδημία, σημειώνοντας πως βρισκόμαστε σε φάση εξόδου από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο covid-19.

«Ευρισκόμενοι σε φάση εξόδου από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, δεν έχω παρά να αναφέρω πως είμαι περήφανος για όσα όλοι μαζί πετύχαμε.

Είναι η καλύτερη στιγμή, ύστερα που το σύστημα υγείας της χώρας μας αποκτά την αυτοπεποίθηση που του έλειπε για τόσα χρόνια, να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας το καθολικό, αποτελεσματικό και αλληλέγγυο σύστημα υγείας που για δεκαετίες οραματιζόμασταν».

Ο Νίκος Αναστασιάδης, σημείωσε πως «από σήμερα η χώρα μας στο τομέα της υγείας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από τις πλέον προηγμένες χώρες στον κόσμο. Είμαι βέβαιος πως παρά τις δυσκολίες που αρχικά θα αντιμετωπίσουμε με υπομονή από όλους και κατανόηση θα ξεπεραστούν τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν».

Καταλήγοντας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και εμπιστοσύνης προς τον ιατρικό κόσμο της Κύπρου.

«Θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα προς το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό στον τομέα της υγείας. Η χώρα μας σας εμπιστεύεται. Αποδείξατε πως αξίζετε αυτή την εμπιστοσύνη.

Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας για να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, για να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τη μεγαλύτερη, ίσως, μεταρρύθμιση στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας