Παρασκευή 10 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατακεραυνώνει Οδυσσέα ο Πρόεδρος-«Να του δώσω μια θέση στο Υπουργικό...»

  29/05/2020 20:52
Κατακεραυνώνει Οδυσσέα ο Πρόεδρος-«Να του δώσω μια θέση στο Υπουργικό...»

Κατακεραυνώνει Οδυσσέα ο Πρόεδρος-«Να του δώσω μια θέση στο Υπουργικό...»

  29/05/2020 20:52
Με σκληρή γλώσσα απαντά στις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τον αδειάζει, δηλώνοντας πως δεν μπορεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «OMEGA», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Γενικός  Ελεγκτής δεν μπορεί να μετατραπεί σε Κυβερνήτη ή σε συγκυβερνήτη. Το Σύνταγμα προνοεί ότι κυβερνά τη χώρα εκείνος που ο λαός αναδεικνύει. Ο Γ. Ελεγκτής και βεβαίως έχει εξουσίες επί του συντάγματος να ελέγχει την ορθή χρήση των πόρων του κράτους».
 
Με αυστηρό ύφος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «τις προάλλες είχε άποψη (σ.σ. ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης) για το δρόμο Πάφου-Πόλης. Να δώσω μια θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίζει μαζί μας κατά πόσο θα πρέπει να πάρουμε την Α πολιτική  ή τη Β πολιτική απόφαση».
 
Ξεκαθάρισε επίσης πως «σε κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει και ο Γενικός Ελεγκτής ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται. Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών ενέχουν δυστυχώς το πολιτικό στοιχείο και ταυτίζονται πλήρως με συγκεκριμένο κόμμα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής, ότι ο ρόλος του δεν είναι οι πολιτικές ανακοινώσεις ή οι απαντήσεις σε υπουργούς, ή οι προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς. Και δεν είναι μια φορά, είναι κάτι παραπάνω που το έχει πράξει».
 
Ως προς το κατά πόσον υπήρχαν διορισμοί για τους οποίους μετάνιωσε, ο Πρόεδρος απάντησε πως «υπήρχαν διορισμοί που βεβαίως ήταν ατυχείς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν ατυχής ο διορισμός του Γενικού Ελεγκτή, απλά υπερβαίνει τις εξουσίες του».
 
Έστειλε εξάλλου το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά παρατηρούνται φαινόμενα λαϊκισμού».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας