Κατακεραυνώνει Οδυσσέα ο Πρόεδρος-«Να του δώσω μια θέση στο Υπουργικό...»

Με σκληρή γλώσσα απαντά στις τοποθετήσεις του Γενικού Ελεγκτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τον αδειάζει, δηλώνοντας πως δεν μπορεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να μετατραπεί σε κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «OMEGA», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Γενικός  Ελεγκτής δεν μπορεί να μετατραπεί σε Κυβερνήτη ή σε συγκυβερνήτη. Το Σύνταγμα προνοεί ότι κυβερνά τη χώρα εκείνος που ο λαός αναδεικνύει. Ο Γ. Ελεγκτής και βεβαίως έχει εξουσίες επί του συντάγματος να ελέγχει την ορθή χρήση των πόρων του κράτους».
 
Με αυστηρό ύφος ο Πρόεδρος ανέφερε ότι «τις προάλλες είχε άποψη (σ.σ. ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης) για το δρόμο Πάφου-Πόλης. Να δώσω μια θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αποφασίζει μαζί μας κατά πόσο θα πρέπει να πάρουμε την Α πολιτική  ή τη Β πολιτική απόφαση».
 
Ξεκαθάρισε επίσης πως «σε κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει και ο Γενικός Ελεγκτής ότι δεν μπορεί να πολιτεύεται. Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών ενέχουν δυστυχώς το πολιτικό στοιχείο και ταυτίζονται πλήρως με συγκεκριμένο κόμμα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής, ότι ο ρόλος του δεν είναι οι πολιτικές ανακοινώσεις ή οι απαντήσεις σε υπουργούς, ή οι προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε άλλους θεσμούς. Και δεν είναι μια φορά, είναι κάτι παραπάνω που το έχει πράξει».
 
Ως προς το κατά πόσον υπήρχαν διορισμοί για τους οποίους μετάνιωσε, ο Πρόεδρος απάντησε πως «υπήρχαν διορισμοί που βεβαίως ήταν ατυχείς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν ατυχής ο διορισμός του Γενικού Ελεγκτή, απλά υπερβαίνει τις εξουσίες του».
 
Έστειλε εξάλλου το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με τον Γενικό Ελεγκτή, αλλά παρατηρούνται φαινόμενα λαϊκισμού».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ