Τετάρτη 5 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Σπέχαρ εξήρε την προσφορά 26 μελών της αστυνομικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  29/05/2020 12:34
Η Σπέχαρ εξήρε την προσφορά 26 μελών της αστυνομικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η Σπέχαρ εξήρε την προσφορά 26 μελών της αστυνομικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  29/05/2020 12:34
Την προσφορά 26 μελών της αστυνομικής δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ εξήρε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, κατά τη διάρκεια τελετής απονομής μεταλλίων με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων που εορτάζεται σήμερα, 29 Μαΐου.
 
Σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην προστατευμένη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή στη νεκρή ζώνη. Απονεμήθηκαν μετάλλια σε 26 αξιωματικούς της αστυνομικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από 12 αγήματα, για την προσφορά τους στην υπηρεσία της ειρήνης. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κ. Σπέχαρ ανέφερε ότι «είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τους 26 άξιους αξιωματικούς της Αστυνομίας των ΗΕ, οι οποίοι λαμβάνουν τα μετάλλιά τους σήμερα, δύο ημέρες πριν από τη Διεθνή Ημέρα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου».
 
«Οι άνευ προηγουμένου προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ενσαρκώνουν όλα όσα πρεσβεύει η Διεθνής Ημέρα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων» είπε η κ. Σπέχαρ, χαιρετίζοντας την προσφορά τους.
 
Η αστυνομική συνιστώσα της ειρηνευτικής δύναμης, με επικεφαλής την ανώτερη αστυνομική σύμβουλο Fang Li, αποτελείται από 62 μέλη από 16 αγήματα. Έξι μέλη προέρχονται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έξι από την Κίνα, τέσσερα από την Ινδία, 12 από την Ιρλανδία, τέσσερα από την Ιταλία, τρία από την Ιορδανία, ένα από την Λιθουανία, ένα από το Μαυροβούνιο, δύο από το Πακιστάν, πέντε από τη Ρουμανία, δύο από τη Ρωσία, δύο από τη Σερβία, πέντε από τη Σλοβακία, δύο από τη Σουηδία και επτά από την Ουκρανία. Εξ αυτών, οι 24 ή το 39% είναι γυναίκες, γεγονός για το οποία η δύναμη είναι περήφανη, καταλήγει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας