Νέο Υπουργικό στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων

Νέα συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πραγματοποιείται σήμερα το πρωί. Η συνεδρία ανακοινώθηκε χθες βράδυ, μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά το οποίο παρουσίασε το νέο οικονομικό πακέτο της Κυβέρνησης. 
 
Το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να επικεντρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του, σε ζητήματα που δεν σχετίζονται με θέματα της πανδημίας πέραν από κάποιες διευκρινίσεις που αφορούν τα ζητήματα των διαταγμάτων που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενώπιον του Υπουργικού το Νομοσχέδιο για την κατασκευή του EastMed
 
Σε ένα άλλο επίπεδο η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας μετά και την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη της χθες, προέκυψαν συστάσεις για μία σειρά ζητημάτων, που αφορούν την περαιτέρω αποκλιμάκωση των μέτρων. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί ανάβουν το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για άνοιγμα των νηπιαγωγείων εντός Ιουνίου.  
 
Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος θα αναλύσει το οικονομικό πακέτο που ανακοινώθηκε, με αναφορές και στα σχέδια που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, μετά την 12η Ιουνίου που λήγει η υφιστάμενη φάση. Επί τούτου, ο Πρόεδρος ανήγγειλε ήδη ότι θα συνεχίσει να παρέχεται στήριξη σε στοχευμένους τομείς, με συγκεκριμένους όρους, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και τις δυνατότητες του κράτους.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά το χθεσινοβραδινό του διάγγελμα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση ρευστότητας 800 εκατομμυρίων ευρώ για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και την αύξηση του σχεδίου δανειοδότησης επιχειρήσεων. Ανακοίνωσε, επίσης, σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για νέα επιχειρηματικά δάνεια, περιλαμβανομένων και των αυτοτελώς εργαζομένων και σχέδιο επιδότησης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, σχέδιο κινήτρων για τον τουριστικό τομέα και την συνδεσιμότητα της Κύπρου και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 5% για τα τουριστικά καταλύματα και την εστίαση. Αποφασίστηκε, ακόμη, η στήριξη του αγροτικού τομέα με 22 εκατομμύρια ευρώ.
 
Την ίδια στιγμή, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι η Πολιτεία δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει σ’ όσους αγνοούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής ευθύνης να συνεχίσουν τις συμπεριφορές που στρέφονται σε βάρος του συνόλου και απηύθυνε έκκληση προς όλους να μην αγνοούν τις συμβουλές των επιστημόνων και τους υπαρκτούς κινδύνους και να μην επιτρέψουν αντί να πάμε στο επόμενο να οδηγηθούμε στο προηγούμενο στάδιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές