Η αυστηρή προειδοποίηση για επαναφορά μέτρων και η δραματική έκκληση του Προέδρου

Σε δραματική έκκληση να μην αγνοούμε τις συμβουλές των επιστημόνων και τον κίνδυνο προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκειά του διαγγέλματός του, κακίζοντας, ταυτόχρονα, την στάση όσων επιδεικνύουν ανευθυνότητα ή εκμεταλλεύονται άλλους για λόγους κερδοσκοπίας, αγνοώντας τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα.
 
Ο Πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός, προειδοποιώντας ότι η Πολιτεία δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει σ’ όσους αγνοούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής ευθύνης να συνεχίσουν τις συμπεριφορές που στρέφονται σε βάρος του συνόλου.
 
Αντηχώντας τα λόγια από προηγούμενο διάγγελμά του, επανέλαβε πως «δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως η όποια πρόοδος ή ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
  
«Έγινε κατορθωτό να ελέγξουμε την εξάπλωση της ασθένειας, αλλά όχι να την εξουδετερώσουμε», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης. «Και το λέγω αυτό γιατί, δυστυχώς, ενώ ο ιός εξακολουθεί να είναι ανάμεσά μας και καραδοκεί, μια μειοψηφία και πάλι συμπεριφέρεται κατά τρόπο που δεν συνάδει ούτε με την κοινωνική ευθύνη ούτε με την καθολική προσπάθεια να απαλλαγούμε από τις συνέπειες της ασθένειας και να μη βρεθούμε υποχρεωμένοι να πάρουμε και πάλι αυστηρά μέτρα», τόνισε.
 
«Δυστυχώς, κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, για λόγους κερδοσκοπίας, εκμεταλλεύονται τον παρορμητισμό των νέων και δεν τηρούν τα πρωτόκολλα υγιεινής που καθόρισε το Υπουργείο Υγείας», κατήγγειλε.
 
«Για υστάτη φορά κάνω έκκληση προς όλους, μην αγνοείται τις συμβουλές των επιστημόνων, μην αγνοείτε τους υπαρκτούς κινδύνους, μην επιτρέψετε αντί να πάμε στο επόμενο να οδηγηθούμε στο προηγούμενο στάδιο», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Επανέλαβε, δε, πως τυχόν απερίσκεπτες συμπεριφορές δεν θα θέσουν μόνο σε κίνδυνο τις ζωές των αγαπημένων μας αλλά θα οδηγήσουν και το κράτος σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες στήριξης που θα προκύψουν.
 
«Λυπούμαι γιατί δεν έχω άλλη από την επιλογή παρά να είμαι αυστηρός, και ξεκάθαρος, η Πολιτεία δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει σ’ όσους αγνοούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής ευθύνης να συνεχίσουν τις συμπεριφορές που στρέφονται σε βάρος του συνόλου», ξεκαθάρισε.
 
Ανθρωπιά, αλληλεγγύη, πατριωτισμός
Ξεκινώντας το διάγγελμά του, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως «όταν τους προηγούμενους μήνες το ένα διάταγμα διαδεχόταν το άλλο με τα σκληρά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, μια ήταν η έγνοια τις ώρες της απομόνωσης μου, πότε θα ήμουν σε θέση να δώσω πίσω τη χαρά και την ελπίδα στους συμπολίτες μου».
 
Απευθυνόμενος στους πολίτες σε προσωπικό τόνο, είπε: «Θέλω να σας εξομολογηθώ πως πέρασα, όπως και σεις, δύσκολες ώρες και δοκιμασίες, δοκιμασίες που δεν περιορίζονταν μόνο στην απουσία των αγαπημένων μου, αλλά κυρίως στο αίσθημα ευθύνης απέναντι σ’ όλους εσάς».
 
Γνώριζα, πρόσθεσε, πως όσο ορθά ή όσο αυστηρά και αναγκαία αν ήσαν τα μέτρα που εξαγγείλαμε δεν θα αρκούσαν για να αντιμετωπίσουμε την απειλή, αν δεν έλειπε η δική σας θέληση, συνδρομή και θυσίες.
 
«Σήμερα νιώθω περήφανος για όλους εσάς γιατί, για άλλη μια φορά, έχετε αποδείξει πως διαθέτετε αυξημένο το αίσθημα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και πατριωτισμού. Χάρη σ’ αυτές σας τις αρετές, χάρη στους ήρωες της πρώτης γραμμής, τους άριστους επιστημονικούς συνεργάτες, έγινε κατορθωτό να θέσουμε υπό έλεγχο την εξάπλωση της ασθένειας, να μειώσουμε τα αυστηρά μέτρα και σταδιακά να μπαίνουμε στη νέα κανονικότητα ζωής», ανέφερε.
 
«Για αυτό και νιώθω την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ο ίδιος και η Πολιτεία σας ευγνωμονούμε», τόνισε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το νέο οικονομικό πακέτο-Όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
 
«Σας εμπιστεύομαι και σας ευχαριστώ»
Είμαι αισιόδοξος πως με την σημερινή γενναιόδωρη στήριξη της Κυβέρνησης, την  εργατικότητα και το πείσμα που σας διακρίνει, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση, δήλωσε καταληκτικά ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Βεβαίως, όπως είναι αυτονόητο, η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη της επιδημιολογικής πορείας της χώρα, σημείωσε.
 
Για αυτό και θέλω να επαναλάβω, είπε, τα όσα στο διάγγελμα μου της 29ης Απριλίου είχα αναφέρει…..: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω πως η όποια πρόοδος ή ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων».
 
«Για αυτό και για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση προς όλους: Να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, να τηρούμε τις επιστημονικές οδηγίες ασφάλειας και υγείας, σεβόμενοι έτσι την προστασία των ιδίων αλλά και του κοινωνικού συνόλου», υπογράμμισε. 
 
«Σας εμπιστεύομαι και σας ευχαριστώ. Θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ