Χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες επιχειρείται κινητικότητα στο Κυπριακό

Ζωντανή προσπαθεί να κρατηθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, παρά το γεγονός πως παραμένει τελματωμένο εδώ και μήνες, καθώς και τα εμπόδια που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού και οι καθυστερήσεις από την τουρκική πλευρά.
 
Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε πως το θετικό είναι ότι ο Γ.Γ. επανέλαβε τόσο στον ίδιο όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών τη βούλησή του να εμπλακεί ενεργά, την κατάλληλη στιγμή, στη διαδικασία και να προχωρήσουμε στη βάση των όσων είχαμε σχεδιάσει τον περασμένο χρόνο.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται σε επαφή με την κ. Λουτ, η οποία διατηρεί επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους και προσπαθεί όσο είναι δυνατόν.
 
Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, ο κ. Μαυρογιάννης «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένα περιθώρια».
 
«Πρέπει να διατηρήσουμε τις προϋποθέσεις, κι αν δεν υπάρχουν, σε ένα βαθμό να τις δημιουργήσουμε, ούτως ώστε, αμέσως μετά, να μπορεί να αναπτυχθεί η νέα προσπάθεια μέσα από μία συνάντηση, διαδικαστική κατ’ αρχήν, που να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση. Αυτή ήταν η ιδέα, αυτή παραμένει η ιδέα για την συνέχιση των προσπαθειών για το Κυπριακό», πρόσθεσε.  
 
Ο κ. Μαυρογιάννης επεσήμανε πως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εντελώς απομονωμένα από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. «Είναι μια δύσκολη περίοδος, χρειάζεται πάρα πολλή υπομονή και επιμονή», υπέδειξε.
 
Η προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις είναι μονόδρομος και έχουμε πλήρη συναίσθηση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επωφεληθούμε κάθε πραγματικού, έστω μικρού παραθύρου ευκαιρίας κι αν δεν υπάρχει να το δημιουργήσουμε, κατέληξε ο διπλωμάτης.
 

Δειτε Επισης

«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»