Τρίτη 27 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες επιχειρείται κινητικότητα στο Κυπριακό

  26/05/2020 20:49
Χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες επιχειρείται κινητικότητα στο Κυπριακό

Χωρίς συγκεκριμένες ενέργειες επιχειρείται κινητικότητα στο Κυπριακό

  26/05/2020 20:49
Ζωντανή προσπαθεί να κρατηθεί η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, παρά το γεγονός πως παραμένει τελματωμένο εδώ και μήνες, καθώς και τα εμπόδια που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού και οι καθυστερήσεις από την τουρκική πλευρά.
 
Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, δήλωσε πως το θετικό είναι ότι ο Γ.Γ. επανέλαβε τόσο στον ίδιο όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών τη βούλησή του να εμπλακεί ενεργά, την κατάλληλη στιγμή, στη διαδικασία και να προχωρήσουμε στη βάση των όσων είχαμε σχεδιάσει τον περασμένο χρόνο.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται σε επαφή με την κ. Λουτ, η οποία διατηρεί επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους και προσπαθεί όσο είναι δυνατόν.
 
Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, ο κ. Μαυρογιάννης «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συγκεκριμένες ενέργειες και συγκεκριμένα περιθώρια».
 
«Πρέπει να διατηρήσουμε τις προϋποθέσεις, κι αν δεν υπάρχουν, σε ένα βαθμό να τις δημιουργήσουμε, ούτως ώστε, αμέσως μετά, να μπορεί να αναπτυχθεί η νέα προσπάθεια μέσα από μία συνάντηση, διαδικαστική κατ’ αρχήν, που να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση. Αυτή ήταν η ιδέα, αυτή παραμένει η ιδέα για την συνέχιση των προσπαθειών για το Κυπριακό», πρόσθεσε.  
 
Ο κ. Μαυρογιάννης επεσήμανε πως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εντελώς απομονωμένα από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. «Είναι μια δύσκολη περίοδος, χρειάζεται πάρα πολλή υπομονή και επιμονή», υπέδειξε.
 
Η προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις είναι μονόδρομος και έχουμε πλήρη συναίσθηση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επωφεληθούμε κάθε πραγματικού, έστω μικρού παραθύρου ευκαιρίας κι αν δεν υπάρχει να το δημιουργήσουμε, κατέληξε ο διπλωμάτης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας