Ενημερώνει τη «βουλή» για το διάνοιγμα των οδοφραγμάτων ο Ακιντζί

Στην σταδιακή επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων συμφώνησαν οι δύο ηγέτες στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, με προτεραιότητα στους Τ/κ που δουλεύουν, σπουδάζουν ή υποβάλλονται σε θεραπεία στο «νότο» και τους Τ/κ που μένουν στην Πύλα και εργάζονται στο ψευδοκράτος, αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τη «προεδρίας» στα ΜΚΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διακινούνται ελεύθερα εγκλωβισμένοι και Τ/κ μαθητές και εργαζόμενοι από τις 8 Ιουνίου

Όπως σημειώνεται, κατέληξαν επίσης σε συμφωνία αρχών όσων αφορά την άρση των περιορισμών για τους Ε/κ και Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα και διευκολύνσεις στις διελεύσεις για ανθρωπιστικά θέματα.
 
Για τις προαναφερόμενες κατηγορίες η διέλευση με αυτοκίνητα θα γίνεται από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου ενώ για τους μαθητές από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.
 
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτές οι διελεύσεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στις 8 Ιουνίου και θα απαιτείται ένα πιστοποιητικό διεξαγωγής ελέγχου για τον κορωνοϊό τις τελευταίες 3 ημέρες με αρνητικό αποτέλεσμα, ενώ σκέφτονται η κυβέρνηση της Δημοκρατίας να διεξάγει δικό της δειγματοληπτικό έλεγχο.
 
Οι δύο ηγέτες, αναφέρεται, συμφώνησαν επίσης στο να συνεδριάσει η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, με την συμμετοχή των συντονιστών όλων των Επιτροπών από τις δύο πλευρές, υπό την αιγίδα των ΗΕ, και να καθορίσει, ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα, έναν οδικό χάρτη με τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα για να επιστρέψει η ομαλότητα στις διελεύσεις.
 
Ανακοινώθηκε επίσης ότι αύριο στις 11.30 το πρωί ο Τ/κ ηγέτης θα ενημερώσει για το θέμα αυτό τον «πρόεδρο» της «βουλής», τους "προέδρους" των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, τον «πρωθυπουργό» και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό», ενώ θα συζητήσουν και άλλα θέματα που αφορούν τον «δημόσιο τομέα», αλλά και την διαδικασία ομαλοποίησης.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χ. Ερωτοκρίτου: Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει ενεργότερο ρόλο τη Μ. Αντολή
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο