Διακινούνται ελεύθερα εγκλωβισμένοι και Τ/κ μαθητές και εργαζόμενοι από τις 8 Ιουνίου

Την απόφαση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ενώ υπήρξε συναντίληψη όπως σε πρώτο στάδιο, αρχής γενομένης από την 8η Ιουνίου, επιτραπεί η διακίνηση από τα σημεία στα οποία η διέλευση λαμβάνει χώρα μέσω μηχανοκίνητων οχημάτων.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με δική του πρωτοβουλία, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και μετέφερε σχετική απόφαση για τη σταδιακή άρση των περιορισμών διακίνησης από τα σημεία διέλευσης.
 
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και υπήρξε συναντίληψη όπως σε πρώτο στάδιο, αρχής γενομένης από την 8η Ιουνίου, επιτραπεί η διακίνηση από τα σημεία στα οποία η διέλευση λαμβάνει χώρα μέσω μηχανοκίνητων οχημάτων. Το μέτρο αφορά Τουρκοκύπριους που εργάζονται ή φοιτούν στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία ή λαμβάνουν φαρμακευτική και ιατρική αγωγή στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Δημοκρατίας. Επίσης αφορά εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους ή Μαρωνίτες που διαμένουν μόνιμα στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Σημειώνεται πως θα επιτρέπεται η διακίνηση Τουρκοκυπρίων μαθητών από το σημείο διέλευσης του Λήδρα Πάλας, όπου, μέσω λεωφορείων, θα μεταβαίνουν στους χώρους φοίτησης τους, προστίθεται. Παράλληλα, προσθέτει ο κ. Κούσιος, συνεχίζεται η διέλευση για ανθρωπιστικούς λόγους.
 
«Η κυπριακή Κυβέρνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα προβαίνει σε τυχαίες δειγματοληπτικές εξετάσεις σε άτομα που θα διακινούνται από τα σημεία διέλευσης», συμπληρώνει.

Συμφωνήθηκε επίσης όπως συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας, για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σταδιακή διάνοιξη σημείων διέλευσης, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση τη συγκεκριμένη στιγμή, καταλήγει η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Δειτε Επισης

Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας