Συνέρχονται τρεις κοινοβουλευτικές Επιτροπές με φυσική παρουσία, σε «Φιλοξένια» και Βουλή

Συνέρχονται σήμερα  3 Κοινοβουλευτικές Επιτροπές στη φυσική παρουσία των μελών τους και των προσκεκλημένων. Οι δύο Επιτροπές θα συνέλθουν στο Συνεδριακό Κέντρο και η άλλη στο κτήριο της Βουλής, έχοντας πλέον στην ημερήσια διάταξη τους θέματα προς συζήτηση που δεν περιορίζονται στην κρίση που επέφερε η πανδημία, εκτός από ένα νομοσχέδιο που αφορά την κατάταξη νεοσυλλέκτων, το οποίο είναι και στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής που θα συνέλθει την Παρασκευή.
 
Στις 8.30 συνέρχεται στο Συνεδριακό Κέντρο η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, και αφού προβεί σε προγραμματισμό των εκκρεμοτήτων της θα συνεχίσει τη συνεδρία με συζήτηση θεμάτων που ενεγράφησαν με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου. Συγκεκριμένα θα συζητήσει τον συντονισμό των αρμοδίων για προώθηση τη θεσμοθέτηση της αναγνώρισης της κοινωνικής και επαγγελματικής υπόστασης του καλλιτέχνη, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Ακολούθως μετά από αίτημα του Προέδρου της Επιτροπής Κυριάκου Χατζηγιάννη, το σώμα θα ενημερωθεί για τη δυνατότητα μηχανογράφησης της διαδικασίας εγγραφής των μαθητών στα δημόσια σχολεία, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
 
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου θα αρχίσει τη συνεδρία της στις 8.30 στο Συνεδριακό Κέντρο και μετά τον προγραμματισμό των εργασιών της και την εγγραφή νέων θεμάτων, θα συζητήσει την Ειδική Έκθεση το Γενικού Ελεγκτή με ημερομηνία 12.05.2020 που αφορά έλεγχο στην Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, του Εφόρου Φορολογίας και της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.
 
Στις 12.00 συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, η οποία αφού επιληφθεί της εγγραφής αυτεπάγγελτων θεμάτων θα συνεχίσει με συζήτηση και τελική τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου που τροποποιεί το νόμο για τη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς και την τροποποίηση του νόμου περί Στρατού της Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, ο Αρχηγός Εθνικής Φρουράς και εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.
 
Η συνεδρία της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Κερύνεια της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρίνος Σιζόπουλος διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι η τροποποίηση του νόμου για την Εθνική Φρουρά αφορά την κατάταξη των νεοσυλλέκτων και συγκεκριμένα αφορά τη σύσταση της ιατρικής και λειτουργία της ιατρικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει κάποια ζητήματα που αφορούν τους νεοσύλλεκτους.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ