Με γάντια, μάσκες και θερμομέτρηση οι Βουλευτές στο Συνεδριακό (pics)

Στη νέα εποχή των συνεδριάσεων στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια» πέρασε κι επίσημα σήμερα η Βουλή αφού στις 10 το πρωί συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.
 
Η συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών είναι και η πρώτη που θα διεξαχθεί εκτός του κτηρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων και καθίσταται δυνατή μετά την απόφαση που πήρε η Ολομέλεια του νομοθετικού σώματος με την οποία καθορίζεται το Συνεδριακό Κέντρο ως χώρος συνεδριάσεων της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.
 
Η συνεδρία της Επιτροπής άρχισε στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
 
Η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής, παραπέμπει σε κανονική πλέον λειτουργία του σώματος, καθώς μέχρι τώρα οι Επιτροπές συνέρχονταν μέσω τηλεδιασκέψων για συζήτηση νομοθετημάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία και για ενημέρωση τους από τους αρμοδίους Υπουργούς αναφορικά με ζητήματα της αρμοδιότητας τους, που άπτονται χειρισμών για αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Η Επιτροπή έχει στην ημερήσια διάταξη, προγραμματισμό των εργασιών της μέσα από κατάλογο και ειδικές νομοθετικές τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο.
 
Στο πρόγραμμα είναι και το αναθεωρημένο κείμενο κανονισμών για τα σωματεία και ιδρύματα που αφορούν στα Έντυπα,  Τέλη  και Άλλες Ειδικές Διατάξεις και τρεις προτάσεις νόμου.
 
Επίσης συζητιόνται κατ΄άρθρον δύο προτάσεις νόμου κατατέθηκαν από κοινού από τους Βουλευτές Μιχάλη Γιωργάλλα και Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και αφορούν τροποποιήσεις του νόμου για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών, που προβλέπουν αύξηση του εξώδικου προστίμου σε όσους πωλούν αλκοόλ σε ανηλίκους σε 3.400 ευρώ ή και ποινή φυλάκισης μέχρι 6 μήνες.
 
Στην ατζέντα είναι επίσης και κατ΄ άρθρο πρόταση νόμου του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για τροποποίηση του νόμου για την επιβολή εξωδίκων προστίμων που άπτεται της προτεινόμενης αύξησης εξωδίκων προστίμων στις προαναφερθείσες προτάσεις νόμου.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη των εργασιών του νομοθετικού σώματος σε κανονική – κανονιστική λειτουργία από τις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου στη Λευκωσία, στέλνοντας στους Βουλευτές μήνυμα ότι έχουν τους χώρους και ως εκ τούτου την υποχρέωση για παραγωγή περισσότερου έργου.
 
Με δήλωση, από το Συνεδριακό, όπου παρέστη στην έναρξη της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Βουλή άρχισε να συνεδριάζει στη φυσική παρουσία των μελών της και των προσκεκλημένων με τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.
 
Αφού αναβάλαμε τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, που όπως προγραμματιζόταν θα ήταν η πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής μετά την έναρξη της πανδημίας που θα πραγματοποιείτο με την κανονική διαδικασία συνεδριάσεων της Ολομέλειας του νομοθετικού σώματος, αρχίζει η κανονική λειτουργία με τη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών, συνέχισε.
 
Διευκρίνισε ότι με τον όρο κανονική δεν εννοεί μόνο τη φυσική παρουσία των μελών του Κοινοβουλίου και των προσκεκλημένων, αλλά και την εφαρμογή όλων των κανόνων και των κανονισμών που ρυθμίζουν τη λειτουργία της Βουλής.
 
Οι χώροι που υπάρχουν είναι πιο άνετοι από αυτούς που υπάρχουν στη Βουλή, πολύ περισσότεροι και άρα υποχρέωση των Βουλευτών, με καθοδήγηση και συντονισμό από τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, είναι να αξιοποιήσουν αυτούς τους χώρους για περισσότερο έργο, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
 
Ανέφερε ακόμα ότι «προσφέρονται οι χώροι και οφείλουμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά και μπορεί να αυξηθεί αρκετά το έργο της Βουλής».
 
Ο κ. Συλλούρης είπε πως ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους αποστέλλει επιστολή στους Βουλευτές «για να υποδείξει ότι υπάρχει δυνατότητα για περισσότερες συνεδριάσεις».
 
Τέλος ευχαρίστησε τους λειτουργούς της Βουλής και τους λειτουργούς του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Συνεδριακού Κέντρου που προετοίμασαν σε χρόνο μηδέν όλες τις εγκαταστάσεις στο συνεδριακό που τέθηκαν στη διάθεση του Κοινοβουλίου.

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών