Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την παιδεία Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ

«Μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», είναι αρκετή για να πείσει και τον πλέον κακόπιστο κριτή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, στις επικρίσεις του μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της παιδείας.
 
Νωρίτερα, ο κ. Στεφάνου είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα που προκύπτει από τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι αν διατυπώθηκε σωστά ή όχι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο. Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέει, για άλλη μια φορά, μεταθέτει τις ευθύνες για την κατάσταση στην παιδεία αλλού, αντί στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο. 
 
«Για την υγεία, έφταιγαν τα νοσοκομούθκια και οι λειτουργοί υγείας. Για την παιδεία, φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Για όλα τα άλλα, φταίνε οι προηγούμενοι. Η κυβέρνηση που  κυβερνά για 7,5 χρόνια πότε θα αναλάβει ευθύνη για κάτι;
  • Για το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έτυχαν της κατάλληλης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα θέματα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας,
  • για το γεγονός ότι το πρόγραμμα που αγοράστηκε το 2016 δεν αξιοποιήθηκε την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας. Όχι οι εκπαιδευτικοί», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.
 «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι με τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες των ίδιων των εκπαιδευτικών που λύθηκαν προβλήματα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, στη συνεννόηση με τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Είναι η δουλειά και η ευσυνειδησία του εκπαιδευτικού κόσμου που κάλυψε τα κενά και την έλλειψη συντονισμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας. Αυτό θα έπρεπε να αναγνωρίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτό θα έπρεπε να πει στη συνέντευξη, αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσει τώρα», κατέληξε.
 
Ο κ. Κούσιος απάντησε λέγοντας πως «πρέπει να τονίσω ότι είναι απολύτως κατανοητό ότι ο επαρκής και αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην κρίση που ξέσπασε με την πανδημία του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση της, σύμφωνα με τη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αλλά και με τα απτά αποτελέσματα της διαχείρισης της κρίσης, δημιουργούν δυσκολίες στο ΑΚΕΛ στο να ασκεί αντιπολίτευση».
 
Πιστεύουμε ότι δεν είναι καιρός για κάτι τέτοιο, όμως, αφού η χώρα και ο λαός μόλις άρχισαν να βγαίνουν από τους περιορισμούς και δίδεται αγώνας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τόνισε ο Εκπρόσωπος.
 
«Αναφορικά, λοιπόν, με τη χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Πολίτης», είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ανέφερε τίποτα από ό,τι το ΑΚΕΛ του αποδίδει. Προς τούτο, μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνέντευξη, είναι αρκετή για να πείσει και τον πλέον κακόπιστο κριτή», κατέληξε.
 
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια