Συνέρχεται εκ νέου το Υπουργικό-Η ατζέντα πριν τη συνάντηση με τους επιστήμονες

Με τον κορωνοϊό στο επίκεντρο αλλά και πλειάδα άλλων θεμάτων στην ατζέντα, συνέρχεται σήμερα, στις 9:30 το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, αν και στην ημερήσια διάταξη αναμένεται να βρεθούν αρκετά θέματα, το βασικό ζήτημα θα είναι για άλλη μία φορά η εξέλιξη της πανδημίας στην Κύπρο.
 
Κατά τη σημερινή συνεδρία αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των μέχρι στιγμής δεδομένων, τώρα που συμπληρώθηκε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα από την πρώτη φάση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και ενόψει της δεύτερης φάσης, που τοποθετείται χρονικά στις 21 Μαΐου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σύσκεψη στο Προεδρικό με την επιδημιολογική ομάδα-Αξιολογούνται τα δεδομένα
 
Η συζήτηση συνδέεται άμεσα με την σύσκεψη που ορίστηκε για την Παρασκευή μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Επιδημιολογικής Ομάδας, στην παρουσία κάποιων Υπουργών. Η σύσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση που επικρατεί τώρα και να υπάρξει καθοδήγηση ως προς τις πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για την δεύτερη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων. Έχει, άλλωστε, ειπωθεί, πως τα όσα ανακοινώθηκαν είναι υπό την αίρεση των πραγματικών επιδημιολογικών δεδομένων, που θα πρέπει να αναλυθούν, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.
 
Κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού αναμένεται πως όλοι οι Υπουργοί θα θίξουν ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο τους, για τα οποία ενδεχομένως να πρέπει να ζητηθούν διευκρινίσεις από τους επιστημονικούς συμβούλους της Κυβέρνησης ή για τα οποία θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, ενόψει της νέας άρσης περιορισμών. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το κάθε Υπουργείο να ετοιμάσει και σχετικά σημειώματα, ώστε να υπάρχει μία σαφής εικόνα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, πάντως, δεν αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την δεύτερη φάση χαλαρώσεων, αφού θα μεσολαβήσει άλλη μία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου πριν το ορόσημο της 21ης Μαΐου, την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις, έχοντας καλύτερη εικόνα των δεδομένων και τις σχετικές συστάσεις των επιστημόνων. Αναμένεται ότι είναι μετά από αυτή την συνεδρία που θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλος ένας θάνατος, μόλις δύο τα νέα κρούσματα-Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας
 
Γίνεται κατανοητό ότι για κάποια ζητήματα, όπως πχ την επαναλειτουργία των αεροδρομίων, θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις κάποιες εβδομάδες πριν την εφαρμογή, έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και ο συντονισμός, γι’ αυτό και πρέπει τώρα να συζητηθούν και να υπάρξουν έτοιμα σχέδια δράσης. Ως εκ τούτου, η συζήτηση δεν περιορίζεται μόνο στις αλλαγές που θα επέλθουν τις επόμενες ημέρες αλλά αφορά και τις επόμενες φάσεις αποκλιμάκωσης.
 
Συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το οικονομικό πακέτο, ένα θέμα που φαίνεται ότι προσκρούει στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό από κυβερνητικής πλευράς και θεωρείται πως ήδη καταγράφεται αδικαιολόγητη καθυστέρηση.  

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας