Κανονικά θα σταλεί η βοήθεια σε εγκλωβισμένους-«Δεν θα ασχοληθούμε με σκοπιμότητες»

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, επικεντρωνόμαστε στην ανθρωπιστική πτυχή του προβλήματος και όχι στις σκοπιμότητες της ψευδοκυβέρνησης, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
 
Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ αν επηρεάζεται η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες λόγω των μέτρων που εξήγγειλε ο Κουντρέτ Οζερσάι, ο κ. Φωτίου είπε ότι η βοήθεια θα σταλεί την ερχόμενη εβδομάδα κανονικά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα φάρμακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προκύπτουν προβλήματα από το μπλόκο των κατοχικών αρχών στους ΟΗΕδες
 
«Αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας και ολόκληρη η ανθρωπότητα δεν θα ασχοληθούμε με τις πολιτικές σκοπιμότητες των νέων μέτρων της ψευδοκυβέρνησης του κατοχικού καθεστώτος. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας όλων των συμπατριωτών μας» είπε ο κ. Φωτίου.
 
Υπενθύμισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ανταποκρίθηκε σε ό,τι αφορά την παροχή φαρμάκων, αλλά και την πρόσβαση σε νοσοκομεία στις ελεύθερες περιοχές για θεραπείες που πρέπει να κάνουν Τουρκοκύπριοι.
 
Υπέδειξε παράλληλα την τηλεφωνική συνομιλία που είχε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφα Ακιντζί, όπου ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα για παροχή φαρμάκων και προστατευτικού υλικού, για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονα ενοχλημένος ο Ακιντζί από τις αντιδράσεις στην βοήθεια της Κυβέρνησης
 
Εξάλλου, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ πρόσθεσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια και ιδιαίτερα τα φάρμακα, θα αποσταλούν την ερχόμενη εβδομάδα, τόσο στην Καρπασία, όσο και στα μαρωνίτικα χωριά.
 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα αποσταλούν στον Κορμακίτη τρόφιμα και φάρμακα, ενώ την Τετάρτη θα σταλούν στην Καρπασία φάρμακα, καθώς και το έκτακτο επίδομα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 8 Απριλίου, λόγω του καθεστώτος καραντίνας που επιβλήθηκε στην περιοχή.
 
Ο Επίτροπος Προεδρίας διαβεβαίωσε τέλος τους εγκλωβισμένους και τους επανεγκατεσταθέντες, τόσο στην Καρπασία, όσο και στα μαρωνίτικα χωριά ότι «παραμένουμε δίπλα τους και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε οποιαδήποτε προβλήματα έχουν, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα των φαρμάκων που κάποιοι τα έχουν ανάγκη».

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα