Τετάρτη 3 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Θλίψη του Προέδρου Αναστασιάδη για το θάνατο πολλών Κυπρίων από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία

  10/04/2020 13:38
Θλίψη του Προέδρου Αναστασιάδη για το θάνατο πολλών Κυπρίων από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία

Θλίψη του Προέδρου Αναστασιάδη για το θάνατο πολλών Κυπρίων από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία

  10/04/2020 13:38
Την βαθύτατη θλίψη τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης για την απώλεια μελών της Κυπριακής παροικίας από τον κορωνοϊό εκφράζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασίλειου, Χρήστο Καραολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη βοήθεια της παροικίας προς τις Αρχές της Δημοκρατίας αυτές τις κρίσιμες ώρες.
 
 «Νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ αυτή την ώρα σε εσάς για να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες του ίδιου, της Κυβερνήσεως αλλά και του κυπριακού λαού προς όλους εσάς για την εξαιρετικά πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε προς τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικά στο Υπουργείο Εξωτερικών αυτές τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Κύπρος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει, ανεκτίμητη την η προσφορά των συμπατριωτών μας που διαβιούν στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και όλων των οργανωμένων συνόλων υπό την καθοδήγηση της Ομοσπονδίας, όσον αφορά την παροχή βοήθειας για κάλυψη των αναγκών, των φοιτητών αλλά και του συνόλου των Κυπρίων φοιτητών που βρίσκονται στη Βρετανία. 
 
«Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να παρέχετε την πολύτιμη στήριξή σας, μέσω της άριστης συνεργασίας και συντονισμού που έχετε με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Και προσθέτει: «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης για την απώλεια μελών της Κυπριακής παροικίας από τον κορωνοϊό και να διαβεβαιώσω ότι οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, στις οποίες εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια». 
 
Ευχή όλων μας, συνεχίζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «είναι όπως η κατάσταση εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατόν και στη Μεγάλη Βρετανία και η παροικία έχει τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις από αυτή την πρωτόγνωρη τραγωδία που διέρχεται το παγκόσμιο».
 
Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνει, ότι η κυπριακή πολιτεία και ο ίδιος προσωπικά «τρέφουμε αισθήματα βαθιάς εκτίμησης κι ευγνωμοσύνης όχι μόνο για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία σε αυτές τις δύσκολες ώρες, αλλά και για τη διαχρονική προσφορά της παροικίας και των οργανωμένων συνόλων της προς την πατρίδα μας και τον κυπριακό λαό στο σύνολό του».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας