Αρμοδιότητα της Εκκλησίας η απόφαση επανάληψης της λειτουργίας της Ανάστασης

Την αμοιβαία αντίληψη ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας και η απόφαση για επανάληψη της λειτουργίας της Ανάστασης σε μεταγενέστερο χρόνο και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να παραστούν και οι πιστοί που το επιθυμούν, ανέφεραν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σημερινή συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Όσον αφορά τη διεξαγωγή λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, σημειώθηκε η κοινή θέση ότι είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας να αποφασίσει σε ποιες Εκκλησίες θα γίνουν λειτουργίες.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή δήλωση του για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενόψει και του Πάσχα, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα νέα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Σημειώνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα μεριμνήσει για την πιστή εφαρμογή των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στον τόπο μας.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι όσον αφορά τη διεξαγωγή λειτουργιών κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, σημειώθηκε κατά τη συνάντηση η κοινή θέση ότι είναι αρμοδιότητα της Εκκλησίας να αποφασίσει σε ποιες Εκκλησίες θα γίνουν λειτουργίες, αλλά θα πρέπει εκεί όπου θα λάβουν χώρα να τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ ταυτόχρονα θα τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα.
 
«Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφεραν την αμοιβαία αντίληψη ότι αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Εκκλησίας και η απόφαση για επανάληψη της λειτουργίας της Ανάστασης σε μεταγενέστερο χρόνο και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για να παραστούν και οι πιστοί που το επιθυμούν», καταλήγει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού