«Σε καλό δρόμο» η απάντηση της Ευρώπης στην πανδημία

To Eurogroup, που διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη, συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, και ο Πρόεδρος του, Μάριο Σεντένο αναμένεται ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις στις 10:00 ώρα Βρυξελλών (11 ώρα Κύπρου), της Τετάρτης, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση του Συμβουλίου. Μετά την πρώτη διακοπή των εργασιών στις 19:00 τοπική ώρα χθες, οι Υπουργοί επανάρχισαν τις εργασίες τους στις 23:45. Έκτοτε διέκοψαν και επανεκκίνησαν πολλές φορές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΔΩ

"Οι εργασίες προς μια φιλόδοξη ευρωπαϊκή απάντηση οικονομικής πολιτικής στην πανδημία του COVID19 βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σεντένο, Λουίς Ρέγκο.

Σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, παρότι υπάρχει συμφωνία στα βασικά συμπεράσματα (τριπλό δίχτυ προστασίας, SURE, ETEπ, ESM), ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του μελλοντικού ταμείου ανάκαμψης και η φρασεολογία που θα  χρησιμοποιήσουν οι Υπουργοί περί  μελλοντικών μέσων χρηματοδότησης - που  παραπέμπεει εμμέσως στα αιτήματα της Ιταλίας. Όπως αναφέρουν πηγές του Συμβουλίου "τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα" σε μια δήλωση άνω των  2000 λέξεων. Οι συνομιλίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Μία ώρα πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Οικονομικών χθες, ο Σεντένο είχε δηλώσει ότι το Eurogroup θα κληθεί να εγκρίνει το μεγαλύτερο οικονομικό πακέτο που έχει ποτέ προετοιμάσει και το οποίο περιέχει τριπλό δίχτυ προστασίας για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και κράτη
 
«Τώρα χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για να βοηθήσουμε στην προστασία όσων έχουν επηρεαστεί περισσότερο και να εξασφαλίσουμε ότι η ενιαία αγορά θα εξέλθει της κρίσης χωρίς απώλειες», είχε πει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου