Φεύγει άρον άρον από την Κωνσταντινούπολη ο ΠτΔ

Σήμερα αναχωρεί τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από την Κωνσταντινούπολη και όχι αύριο, όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από τη χθεσινή αιφνίδια άφιξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος παρακάθησε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε χθες το βράδυ να μην παραστεί στο δείπνο έπειτα από την ενημέρωση που είχε από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι ο Τ/κ ηγέτης προσκλήθηκε εσπευσμένα να παρακαθήσει στο δείπνο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, επιπλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον κ. Έιντε. Για τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη την Παρασκευή είπε ότι υπάρχει προβληματισμός.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε χθες το απόγευμα ότι θα παραβρεθεί στο δείπνο και ο Μουσταφά Ακιντζί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντέδρασε αμέσως λέγοντας: "Να έχετε ένα ωραίο δείπνο, εγώ δεν θα παραστώ".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα διμερείς επαφές με τον Πρωθυπουργό της Φιλανδίας και αργότερα με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου και συζήτησαν το Κυπριακό και τα ευρωτουρκικά. Το μεσημέρι αναμένεται να μεταβεί στο Φανάρι όπου θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ