Το μήνυμα του Προέδρου για την πρώτη Απριλίου-«Χρέος η επανένωση της χώρας»

Τίμησε την εορτή της 1ης Απριλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καταθέτοντας στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα.
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, τιμούμε σήμερα την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα που ο Κυπριακός Ελληνισμός έδωσε μέσα από τις τάξεις της Ε.Ο.Κ.Α.
 
Τιμούμε τους αρχηγούς του έπους, τον εθνάρχη Μακάριο και τον στρατηγό Διγενή, τιμούμε τα παλληκάρια της Οργάνωσης που έδωσαν την ζωή τους, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, όσους παραμένοντας ασύλληπτοι με την καθολική στήριξη του ελληνισμού της Κύπρου, απάλλαξαν την μικρή μας πατρίδα από τον Αγγλικό ζυγό».
 
Τόνισε πως «καθήκον δικό μας δεν είναι μόνο η δια λόγων απόδοση τιμής αλλά η δι’ έργων ανταπόδοση αυτών που τους χρωστούμε. Μας παρέδωσαν μια πατρίδα ελεύθερη και εμείς φανήκαμε ανάξιοι να την υπηρετήσουμε.Το εγώ επικράτησε του εμείς, ο διχασμός και η εθνοκαπηλεία επέτρεψε στην Χούντα των Αθηνών στην διάπραξη μιας προδοσίας με καταστροφικές συνέπειες ανάλογες της Μικρασιατικής τραγωδίας».
 
Επισημαίνει πως, «η πατρίδα μας εδώ και 45 χρόνια βιώνει το καθεστώς της κατοχής μεγάλου μέρους της, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους.Η Τουρκία είναι και πάλι παρούσα με χιλιάδες κατοχικού στρατού και εποίκων. Τα τετελεσμένα παγιώνονται, ενώ η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχεται νέες ασύμμετρες απειλές».
 
Το χρέος και ο στόχος όλων είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της χώρας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας..
 
«Ένα χρέος που θα πραγματωθεί μόνο μέσα από την ενότητα, τον αλληλοσεβασμό, τον πραγματισμό και την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σήμερα είναι μέρα τιμής για τους ελευθερωτές αλλά και η ώρα της περισυλλογής και αυτοκριτικής για όλους εμάς που φέρουμε το βάρος της ευθύνης να παραδώσουμε στην νέα γενιά αυτό που παραλάβαμε από τους αθάνατους της Ε.Ο.Κ.Α».
 
Καταλήγοντας τονίζει ότι «το όραμα, οι αρχές και οι αξίες που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, ας γίνουν, μέσα από την πίστη και την αρραγή ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, η δύναμη για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων».
 
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ