Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Συνέρχεται εν μέσω διαφωνιών η Επιτροπή Οικονομικών για τις δόσεις δανείων

  28/03/2020 08:16
Συνέρχεται εν μέσω διαφωνιών η Επιτροπή Οικονομικών για τις δόσεις δανείων

Συνέρχεται εν μέσω διαφωνιών η Επιτροπή Οικονομικών για τις δόσεις δανείων

  28/03/2020 08:16
Συνέρχεται το απόγευμα (ώρα 17.00) η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσει τα δύο νομοσχέδια που αφορούν τα μέτρα για ανάπτυξη της οικονομίας και στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που δέχθηκαν πλήγμα από τα μέτρα ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και θα εφαρμοστούν μέσω των τραπεζών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενεργοποιήθηκαν τα κυβερνητικά μέτρα αποφυγής του αδιεξόδου
 

Η Επιτροπή Οικονομικών εξέτασε τα δύο νομοσχέδια στη συνεδρία που πραγματοποίησε, με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή ωστόσο προέκυψαν ζητήματα περαιτέρω συζήτησης και έτσι τα δύο νομοσχέδια δεν οδηγήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής με τη δέσμη νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν σε νόμους από την Ολομέλεια της Βουλής. Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει εκτάκτως την Κυριακή για να τα ψηφίσει σε νόμους.
 
Το ένα νομοσχέδιο παρέχει κυβερνητικές εγγυήσεις  2 δις στα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα για να προσφέρουν κυρίως νέα δάνεια  και το δεύτερο αφορά την αποπληρωμή δανείων και το πάγωμα της καταβολής δόσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η  Ολομέλεια της Βουλής συνήλθε για μερικά λεπτά το απόγευμα της Παρασκευής, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία και με ενιαία ψηφοφορία ψήφισε δέκα νομοσχέδια, που περιλαμβάνουν μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας και στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας,  με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας