Πρόεδρος: Σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης η Κύπρος, οι στιγμές είναι κρίσιμες

Την πραγματική έκταση του προβλήματος, υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο κατέδειξε μέσα από την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτές καθορίζονται από τις  επισημάνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα δεδομένα όπως διαφοροποιούνται, δυστυχώς, καθημερινά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κύπρο.
 
Για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος ανακοίνωσε σειρά μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί και με όσα είχαν εξαγγελθεί με το διάγγελμα μου της Παρασκευής, αποφάσισε νέα σειρά μέτρων.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πως οι στιγμές είναι κρίσιμες. Όπως και κατά το διάγγελμα μου ανέφερα, τα όποια μέτρα δεν αρκούν από μόνα τους για διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των εξ αυτής επιπτώσεων.
 
«Απαιτείται, και θέλω για ακόμη μια φορά να το τονίσω, αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης από την κάθε μία και τον κάθε ένα ξεχωριστά για να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
«Βιώνουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θέλω να επαναλάβω όσα καταληκτικά είχα αναφέρει στο διάγγελμα μου της Παρασκευής. Δεν έχω αμφιβολία πως με την αποφασιστικότητα του Κράτους και την κοινωνική ευαισθησία που ως λαός επανειλημμένα έχουμε επιδείξει σε κρίσιμες στιγμές θα πετύχουμε ώστε να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
Συμμετοχή Ρίτας Σούπερμαν σε συνάντηση ΟΗΕ για καταπολέμηση τρομοκρατίας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»