Πώς σχολιάζει το ΑΚΕΛ την απόφαση των κατεχομένων για Στροβίλια και Λιμνίτη

«Η μονομερής απόφαση της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων να κλείσει τα οδοφράγματα στα Στροβίλια και το Λιμνίτη είναι λανθασμένη, αφού δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι κάτι τέτοιο συνιστά μέτρο αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών κ. Οζερσάι που ανακοίνωσε την απόφαση δεν παρέθεσε καμιά επιστημονική τεκμηρίωση για την απόφαση αυτή», ανέφερε το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του.
 
Η ανάγκη να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού –ενόψει και των κρουσμάτων που πλέον εντοπίστηκαν και στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές- απαιτεί λήψη δραστικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων μέτρων, πρόσθεσε. Υπέδειξε ότι «αυτό που απαιτείται είναι η δραστική ενίσχυση των ελέγχων στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και στα σημεία διέλευσης από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές και αντίστροφα».
 
«Η απειλή του ιού αφορά όλο το νησί και όλο τον πληθυσμό του νησιού. Η αρμόδια δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή συνιστά ένα χρήσιμο χώρο συνεννόησης, διαβουλεύσεων και συνεργασίας ώστε –έστω και υπό τις σημερινές συνθήκες κατοχής και διαίρεσης- να ληφθούν τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κοινή απειλή», κατέληξε το κόμμα της αντιπολίτευσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές