Κατσαδιάζει την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Αναστασιάδης-«Ατυχής η παρέμβασή της»

Ατυχή παρέμβαση χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, και κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θα ήθελα να σχολιάσω ατυχείς παρεμβάσεις της ειρηνευτικής δύναμης που καλείται να επιτελέσει έναν άλλο ρόλο στην αποστολή της. Αποστολή της είναι η επικράτηση της ειρήνης, όπως επιτυχώς το έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα.
 
Οι παρεμβάσεις που αφορούν πολιτικές της κυρίαρχης χώρας της, Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι αναγνωρισμένο κράτος των Ηνωμένων Εθνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώ ότι είναι ατυχείς.
 
Συνεργασία υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά την ευθύνη των αποφάσεων έχει η Κυβέρνηση της αναγνωρισμένης Δημοκρατίας η οποία αποφασίζει και δεν συναποφασίζει με οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.
 
Δεν παραγνωρίζουμε και δεν παραγνωρίσαμε στις αποφάσεις μας την ασφάλεια ολόκληρου του κυπριακού λαού ανεξάρτητα κοινοτικής, εθνοτικής ή άλλης μορφής σύνθεσης του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Θέλω να πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμμορφούμεθα σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και των καθ’ ύλην αρμοδίων Οργάνων της ΕΕ. Η Κυπριακή Κυβέρνηση αυτό πράττει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ανησυχεί» για την αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων η UNFICYP
 
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της, η UNFICYP εξέφρασε ανησυχία «για τη συνεχιζόμενη αναταραχή που προκλήθηκε στους ανθρώπους και στις δύο πλευρές, μετά την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων κατά μήκος της νεκρής ζώνης».
 
Αν και ο ΟΗΕ στηρίζει όλα τα αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση κάθε δυνητικής έκτακτης κατάστασης που αφορά τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητο οι δύο πλευρές να συντονίζουν στενά τη δράση τους για δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση, ανέφερε μεταξύ άλλων. Από αυτή την άποψη, πρόσθεσε, ο ρόλος της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία είναι καθοριστικής σημασίας και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. 

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ
Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ