Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα η αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων

Παράταση μέχρι τη Δευτέρα, έλαβε η αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων που έκλεισαν κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή, ως ένα από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
 
Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, συμπλήρωσε πως «η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι ότι έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που λαμβάνονται».
 
Ο κ. Ιωάννου τόνισε εκ νέου πως δεν υπάρχει οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα για την προσωρινή λειτουργία των τεσσάρων οδοφραγμάτων, εξηγώντας ότι πρόκειται για έκτακτά μέτρα κατά του κορωνοϊού. «Ο ίδιος έλεγχος που γίνεται στα αεροδρόμια οφείλουμε να τον κάνουμε στα οδοφράγματα», πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρατείνουν το κλείσιμο οδοφραγμάτων και επαναξιολογούν τα δεδομένα

Ερωτηθείς για το θέμα της αναστολής της λειτουργίας των οδοφραγμάτων, ο κ. Ιωάννου εξήγησε ότι η απόφαση συνδεόταν με τον αριθμό του νοσηλευτικού προσωπικού που μπορούσαν να εργαστούν στους ελέγχους στα οδοφράγματα.
 
Όπως είπε, το Υπουργείο ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από νοσηλευτές από τον ιδιωτικό τομέα για επάνδρωση των οδοφραγμάτων και έλαβε εκδήλωση από μόνον ένα άτομο και στη συνέχεια αποτάθηκε στο προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων για υπερωριακή απασχόληση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου
 
«Με το ενδιαφέρον που λήφθηκε ο αριθμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί για τα συγκεκριμένα τρία οδοφράγματα για αυτό πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση», είπε.
 
Είναι μία περίοδος κρίσης και παίρνονται έκτακτα μέτρα, πρόσθεσε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ανησυχεί» για την αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων η UNFICYP
 
Εξάλλου, ο κ. Ιωάννου είπε πως μέχρι στιγμής το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής διενήρηγσε εξετάσεις 49 ατόμων μέχρι χθες, χωρίς καμία επιβεβαίωση κρούσματος, ενώ υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες εξετάσεις.
 
Για τις θερμικές κάμερες, ο κ. Ιωάννου είπε ότι εγκαταστάθηκαν μία στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μία στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ προχώρησαν οι διαδικασίες για προσφορές προμήθειας επιπρόσθετων θερμικών καμερών για τοποθέτησή τους στα οδοφράγματα. Σημείωσε όμως η χρήση θερμικών καμερών δεν ενδείκνυται σε ανοιχτούς χώρους παρουσιάζει μεγάλο περιθώριο λάθους, που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.
 
Έτσι προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να μην προχωρήσαμε με τη αγορά των δέκα καμερών, προσθέτοντας εξάλλου πως λόγω των ελλείψεων η παράδοση δεν γινόταν νωρίτερα από τις 10 Απριλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέντε άτομα σε καραντίνα, 40 σε αυτοπεριορισμό-Ελέγχθηκαν πάνω από 1000
 
 

 

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»