Λιλλήκας κατά Νιαζί και Γεωργίου-Απαράδεκτες και ζημιογόνες οι κινήσεις τους

Ως απαράδεκτες και ζημιογόνες, χαρακτηρίζει η Συμμαχία Πολιτών τις κινήσεις των Ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, οι οποίοι όπως σημειώνεται, «εμμέσως καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ για το κλείσιμο οδοφραγμάτων».
 
Την ίδια ώρα η Συμμαχία καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες του Μουσταφά Ακιντζί σε σχέση με την απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμόσει κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων, ως προληπτικό μέτρο απέναντι στον ιό του κορωνοϊού.
 
«Ο Τ/κ ηγέτης», σημειώνει η Συμμαχία Πολιτών, «εξέφρασε παράπονα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε σχέση με το εν λόγω μέτρο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα αποστείλει και σχετική επιστολή στον ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, καταγγέλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία».
 
«Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και προκλητικό ότι, την ώρα που όλα τα κράτη ανά το παγκόσμιο εντείνουν τα μέτρα τους απέναντι στον ιό του κορωνοϊού, ο Μουσταφά Ακιντζί ιεραρχεί άλλες προτεραιότητες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το μόνο που επιτυγχάνει με αυτή την τακτική, είναι να στέλνει το μήνυμα ότι δεν επιδιώκει το καλώς νοούμενο όλων των Κυπρίων, αλλά αντιθέτως παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας, πολιτικοποιώντας το ζήτημα».
 
«Από την άλλη», συνεχίζει, «οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ και Γιώργος Γεωργίου, προσθέτουν όπλα στη φαρέτρα του Τούρκου κατακτητή, με την επιστολή που απέστειλαν στην Κομισιόν. Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί λανθασμένη και ζημιογόνα την εν λόγω κίνηση των Ευρωβουλευτών, σε μια κρίσιμη περίοδο που θα τύχει εκμετάλλευσης από Άγκυρα και ψευδοκράτος. Το Κίνημα μας θεωρεί ότι οι όποιες διαφωνίες πρέπει να παραμείνουν εντός Κύπρου».
 
«Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει στις οποιεσδήποτε πιέσεις ασκούνται τις τελευταίες ώρες, καθώς προέχει το δημόσιο συμφέρον». Καταλήγει η ανακοίωνση.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε