Τα βάζουν με τους Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Φουρλάς-Λευτέρης

Την απογοήτευση και την πλήρη αντίθεση τους για την ενέργεια των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ να καταθέσουν επείγουσα ερώτηση προς την ΕΕ, όπου ουσιαστικά καταγγέλλουν την Κυπριακή Δημοκρατία για την απόφαση της, να κλείσει προσωρινά ορισμένα οδοφράγματα, εξέφρασαν οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς και Λευτέρης Χριστοφόρου.
 
Όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, «το μέτρο πάρθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους μέσα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Στο Ευρωκοινοβούλιο καθημερινά ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας, για την κατοχή της πατρίδας μας και την αναγκαιότητα να πιεσθεί η Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και να ρίξουμε το τείχος της τουρκικής κατοχής. Αυτή αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο για την ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και εφαρμογή των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων των Ελλήνων της Κύπρου».
 
Αναφέρουν επίσης πως, «δυστυχώς το περιεχόμενο της ερώτησης, παραπλανεί τα ευρωπαϊκά όργανα και αποπροσανατολίζει την ΕΕ για το πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται εδώ και 46 χρόνια στην πατρίδα μας, τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών».
 
Τονίζουν ακόμα ότι «ενώ οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές συνέγραφαν την καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για το μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή λαμβάνονταν από το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου σειρά αυστηρών μέτρων για προστασία από τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων και η απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο στους επισκέπτες, με σκοπό την προστασία της υγείας όλων».
 
Σημειώνουν ακόμα ότι, «για αυτά τα μέτρα του Ευρωκοινοβουλίου, από τα οποία επηρεαζόμαστε όλοι, οι συνάδελφοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ τήρησαν σιγήν ιχθύος και δεν αντέδρασαν, αποκαλύπτοντας έτσι την ξεκάθαρη σκοπιμότητα της ενέργειάς τους».
 
Επισημαίνουν επίσης πως «αυτές τις μέρες όλοι μας δίνουμε σκληρές μάχες για αναχαίτηση της προκλητικής επιθετικότητας της Τουρκίας και εστιάζουμε τις προσπάθειες μας για την προάσπιση των εθνικών δικαίων της πατρίδας μας».
 
Καταλήγοντας, απευθύνουν έκκληση στο ΑΚΕΛ, «να μην μεταφέρει την αντιπολιτευτική τακτική στο Ευρωκοινοβούλιο. Προσφέρουν κακή υπηρεσία στην πατρίδα μας και στον αγώνα μας για στήριξη των εθνικών μας δικαίων».
 

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
LIVE: Ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Λευκωσίας
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων