Α.Κυπριανού: Η Κυβέρνηση εκτρέφει ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές

Για "απαράδεκτες ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές, τις οποίες εκτρέφει η Κυβέρνηση με τον τρόπο που συμπεριφέρεται", έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει τους επιστημονικούς λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων.
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο πλαίσιο περιοδείας του στο ΤΕΠΑΚ, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως προκαλεί ανησυχία η έξαρση του εθνικισμού μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, "απαράδεκτα φαινόμενα για μια χώρα που θέλει να αποκαλείται ευρωπαϊκή το 2020".
 
"Επικίνδυνα φαινόμενα τα οποία στρέφουν τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω και λυπούμαι να πω ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση, με τον όλο τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται, εκτρέφει τέτοιου είδους απαράδεκτες ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές, οι οποίες θα πρέπει να καταδικάζονται από όλους", συμπλήρωσε.  
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο οδόφραγμα του Λήδρας , λέγοντας ότι "είναι καταδικαστέα και απαράδεκτα από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, είτε από πολίτες σε βάρος οργάνων της τάξης, είτε από όργανα της τάξης σε βάρος πολιτών, διότι υπάρχουν και τέτοιες καταγγελίες".
 
Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για τις όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, είτε από τις Κυβερνήσεις είτε από τα πολιτικά κόμματα.
 
Λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε καμία επικοινωνία από τον ΠτΔ σε σχέση με το σκεπτικό της απόφασης για κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως "δεν είναι εμείς που θα έπρεπε να επικοινωνήσουμε με την Κυβέρνηση, αλλά η  Κυβέρνηση θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί μας".
 
"Ακούγαμε από τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο του Κυβερνώντος κόμματος ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα ο κ.Νεοφύτου ήταν και πιο συγκεκριμένος λέγοντας ότι για να κλείσουν τα οδοφράγματα θα πρέπει να κλείσουν και τα αεροδρόμια και άλλοι δίοδοι εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία", ανέφερε ο κ.Κυπριανού και πρόσθεσε "ξαφνικά η Κυβέρνηση ανέτρεψε τα πάντα και πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, χωρίς να διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να μιλήσει προηγουμένως με τον Τ/κ ηγέτη ο κ.Αναστασιάδης".
 
Εμείς, συνέχισε, θέλουμε να ακούσουμε ποιοι είναι αυτοί οι σοβαροί λόγοι, θέλουμε να μας ενημερώσουν, να μας πουν ποιοι είναι οι επιστημονικοί λόγοι που οδήγησαν την Κυβέρνηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις και σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ θ` αναμένει τη σημερινή συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για τα θέματα υγείας, "να δούμε τι θα συζητηθεί εκεί και ποιες αποφάσεις θα παρθούν στη συνέχεια και αναλόγως θα δούμε κι εμείς πως θα αντιδράσουμε".
 
Προκαλούνται πολλά και δικαιολογημένα ερωτηματικά, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και υπέδειξε ότι ορθά οι πολίτες διερωτώνται πως θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα ενδεχομένως παρουσιαστούν, με το να κλείσουν τέσσερα οδοφράγματα ενώ από τα άλλα τρία επιτρέπεται η διέλευση του κόσμου.
 
Διερωτήθηκε δε, " πως μπορεί η  Κυβέρνηση να επικαλείται καθημερινά την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων και να προχωρεί σε μονομερείς αποφάσεις και να έχει την απαίτηση από τα πολιτικά κόμματα να την στηρίζουν".
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ