Ανησυχία Αναστασιάδη για τις μεταναστευτικές ροές-«Θα πάρουμε μέτρα»

Ανησυχία εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ό,τι αφορά τις ροές μεταναστών από την Τουρκία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε συναγερμό οι Αρχές-Εκατό άτομα στην γραμμή αντιπαράταξης ζητούν άσυλο

Ερωτηθείς το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, αν υπάρχει ανησυχία για οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας να στείλει μετανάστες στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως "με όσα καταγράφονται στα ελληνικά σύνορα, με όσα μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει, δηλαδή με τις ροές των μεταναστών από την Τουρκία, ούσα η πρώτη χώρα σε αριθμό αιτητών πολιτικού ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό όπως αντιλαμβάνεστε και βεβαίως μας ανησυχεί".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε συναγερμό οι Αρχές για τους 120 μετανάστες-Πήγαν από μόνοι τους στην ΥΑΜ (pics)

Πρόσθεσε πως "θέλουμε να δούμε τί είναι τα μέτρα που μπορεί να πάρουμε, έτσι ώστε, χωρίς να παραγνωρίζουμε τον ανθρώπινο πόνο, την ίδια ώρα να μεριμνήσουμε" προκειμένου να διασφαλίσουμε" ότι θα αποτραπούν οι προσπάθειες αλλοίωσης ακόμα και του δημογραφικού χαρακτήρα της χώρας.
 
Ερωτηθείς αν βλέπει να υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο πίσω από αυτές τις ροές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως δεν χρειάζεται να κάνει σχόλιο με όσα καταγράφονται με τις χιλιάδες των όσων αποπειρώνται και ενθαρρύνονται από την Τουρκία στα ελληνικά ή τα βουλγαρικά σύνορα.
 
Για τη λήψη μέτρων συνεδριάζει στο Προεδρικό η διυπουργική Επιτροπή για τη μετανάστευση
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντόνας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πρόθεση να συμβάλει στις προσπάθειες της Ελλάδας για το μεταναστευτικό είτε στο πλαίσιο της FRONTEX , είτε σε διμερές επίπεδο. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ενημέρωσε για την οργανωμένη προσπάθεια της Τουρκίας να διοχετεύσει μετανάστες προς την Ελλάδα.
 
«Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του αναφέροντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως και η Κύπρος αντιμετωπίζει προκλήσεις», ανέφερε ο κ. Σεντώνας.
 
Ενόψει των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων Εξωτερικών και Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος Ανστασιάδης και ο κ. Μητσοτάκης, συμφώνησαν, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να παραμείνουν σε επαφή. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»