Ενημερώθηκε για την κατάσταση στον Έβρο ο ΥΠΕΞ-«Ναι» στη σύγκλιση έκτακτου Σ.Α

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο Έβρο και στα ελληνικά νησιά, μετά την απόφαση της Άγκυρας να επιτρέψει την πρόσβαση στα σύνορα σε πρόσφυγες, ενθαρρύνοντας τους να μεταβούν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Από την πλευρά της, η Λευκωσία στηρίζει το αίτημα της Αθήνας για σύγκληση του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις οι ομόλογοί τους. Παράλληλα, συμφώνησαν για την ανάγκη να υπάρξει έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το μεταναστευτικό, κάτι που είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ασφυκτικό» το κλίμα στον Έβρο-9.972 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα σε μια μέρα
 
Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης στηρίζει το αίτημα της Αθήνας για σύγκληση του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών και για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιήσει γύρο τηλεφωνικών επαφών με Ευρωπαίους ομολόγους του, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα των στιγμών καθώς δεν επηρεάζεται αποκλειστικά η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη.
 
Οι κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας ανέφεραν ότι θα είναι σε επαφή σε σχέση με τα επόμενα βήματα για αντιμετώπιση της κατάστασης.
 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΚΥΠΕ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Λευκωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας, με τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας να βρίσκονται σε εγρήγορση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ