Αυτούσια η αγωγή Παπαδάκη με τα έντεκα αιτήματα-Αποφασίζει το Δικαστήριο

Στο επόμενο βήμα, χρησιμοποιώντας τα ένδικα μέσα, προχώρησε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, σε σχέση με την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ, να τον διαγράψει, μετά τις καταγγελίες του Μαρίνου Σιζόπουλου.
 
Ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή, Θεοφάνης Ανδρέου, καταχώρησε αγωγή με την οποία ζητά από το Δικαστήριο να εξετάσει την απόφαση του Πειθαρχικού, και κατά πόσον αυτή ήταν παράνομη ή όχι, ενώ θέτει θέμα δίκαιης δίκης από το Πειθαρχικό και ότι η απόφαση του λήφθηκε χωρίς να προσκομιστούν τεκμήρια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταχώρησε αγωγή ο Παπαδάκης, ζητά ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού
 
 Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Παπαδάκης ζητά ειδικές ή γενικές αποζημιώσεις, χρήματα τα οποία εάν επιδικαστούν θα τα διαθέσει σε κοινωφελή σκοπό ή σε φιλανθρωπίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχθεί καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος.
 
«Δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία δικαστική παρέμβαση στις διαδικασίες λειτουργίας του κόμματος και πολύ περισσότερο το κόμμα να αποφασίσει ποιος θέλει να είναι μέλος του και ποιος όχι. Δεν είναι θέμα δικαστηρίου να μου καθορίσει ποιος θα είναι μέλος του κόμματος μου ή ποιος θα είναι εκπρόσωπος του κόμματος μου», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχες σε πολλά μέτωπα μετά τη διαγραφή Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην αγωγή που εξασφάλισε ο REPORTER, η πλευρά Παπαδάκη, αξιώνει τα ακόλουθα:
 
Α. Δήλωση και/ή απόφαση Δικαστηρίου ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου επηρεάζουν ουσιωδώς τον Δημήτρη Παπαδάκη καθώς και επηρεάζουν δυσμενώς τα δικαιώματα του ως μέλος της ΕΔΕΚ  
 
Β. Δήλωση ή απόφαση του Δικαστηρίου ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι αποτέλεσμα παράνομων και/ή αντικαταστατικών ενεργειών και/ή παραλείψεων του Πειθαρχικού καθότι η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για την πειθαρχική δίωξη του έγινε κατά παράβαση των προνοιών του Καταστατικού του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
 
Γ. Δήλωση ή απόφαση του Δικαστηρίου  ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι αποτέλεσμα παράνομων και/ή αντισυνταγματικών ενεργειών και/ή παραλείψεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ καθότι η απόφαση είναι αποτέλεσμα εξόφθαλμης παραβίασης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Δημήτρη Παπαδάκη ως εγκαλούμενου προσώπου για δίκαιη δίκη και/ή ικανοποιητικής ευκαιρίας υπεράσπισης της υπόθεσης και/ή ισότητας των όπλων
 
Δ. Δήλωση ή απόφαση του Δικαστηρίου ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο δημιούργησε μια αμιγώς υποθετική εκδοχή των γεγονότων, τα οποία δεν τεκμηριώνονται στην απόφαση και/ή χρησιμοποιήθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά πως έγιναν αποδεκτά και ούτε πως εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν και/ή τα αποδεικτικά στοιχεία και τα τεκμήρια για τα οποία γίνεται αναφορά στην απόφαση δεν μπορούσαν να καταλήξουν στα ευρήματα του Πειθαρχικού Συμβουλίου και/ή τα ευρήματα του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι προδήλως παράλογα ή αυθαίρετα.
 
E. Δήλωση ή απόφαση του Δικαστηρίου ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιου αποφάσισε μονομερώς στις 10/02/2020 για διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών στην βάση μαρτυρίας και τεκμηρίων που παρουσιαστήκαν μονομερώς και στα κρυφά και χωρίς μάλιστα να αναφέρονται και να περιγράφονται στην ίδια την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου τα τεκμήρια και η μαρτυρία που κατατέθηκαν.
 
Στ. Δήλωση και/ή απόφαση για την διαγραφή του από το μητρώο των μελών έγινε χωρίς εύλογη και πιθανή αιτία και/ή έγινε για έμμεσα και/ή αλλότρια και/ή ακατάλληλα κίνητρα και/ή έγινε με έλλειψη καλής πίστης και/ή έγινε κακόπιστα   και/ή ενάντια στο καλώς νοούμενο συμφέρον.
 
Ζ. Δήλωση και/ή απόφαση ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι αποτέλεσμα παράνομων ενεργειών και/ή παραλείψεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου καθότι η απόφαση του με βάση το  κατηγορητήριο που συνέταξε και εκδίκασε το ίδιο το Πειθαρχικό Συμβούλιο, είναι αποτέλεσμα εξόφθαλμης παραβίασης της ασυλίας του.
 
Η. Δήλωση και/ή απόφαση ότι η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου για διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών είναι άκυρη και ότι εξακολουθεί να είναι μέλος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ότι δικαιούται να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα του μέλους .
 
Θ. Διάταγμα και/ή απόφαση Δικαστηρίου η οποία να διατάζει την άμεση αποκατάσταση των δικαιωμάτων του ως μέλος της ΕΔΕΚ.
 
Ι. Διάταγμα και/ή απόφαση Δικαστηρίου με το οποίο να διατάσσεται το Κ.Σ. ΕΔΕΚ όπως προβεί  σε όλες τις δέουσες διαδικασίες μέσω των αρμοδίων οργάνων και/ή αρμοδίων προσώπων του σε επαναφορά του Δημήτρη Παπαδάκη στην προ της διαγραφής του από το μητρώο μελών του.
 
Κ. Ειδικές και/ή γενικές Αποζημιώσεις για τις ζημιές και/ή τα έξοδα και/ή τις συνεπακόλουθες ζημιές και/ή έξοδα και/ή τα απολεσθέντα και/ή τα διαφυγόντα  κέρδη τα οποίες υπέστηκε ο Δημήτρης Παπαδάκης συνεπεία της παράνομης και/ή αντικαταστατικής και/ή εσφαλμένης απόφασης διαγραφής του και μέχρι την άρση της παρανομίας. Δηλώνεται δέσμευση του Ενάγοντα ότι σε περίπτωση που ήθελε επιδικαστούν αποζημιώσεις ο Ενάγοντας άμα τη εκτελέσει της απόφασης όλα τα χρήματα θα τα διαθέσει σε κοινωφελή σκοπό και/ή σε φιλανθρωπίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:   

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας