Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας Τσβέτα Καραγιάντσιεβα, στη Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας, η κα Καραγιάντσιεβα, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι «είναι μεγάλη χαρά που σας καλωσορίζω με αφορμή και τα 60 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών μας».
 
«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη χώρα που επικύρωσε τη Συνθήκη Προσχώρησης της Βουλγαρίας στην ΕΕ και άνοιξε την αγορά εργασίας της για τους εργαζόμενους.
 
Οι άριστες σχέσεις που υφίστανται μεταξύ των δύο κρατών δίδουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», είπε.
 
Η Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας επεσήμανε τον ενεργό διάλογο που υπάρχει ανάμεσα στα Κοινοβούλια των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι κατά την περσινή της συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων  Δημήτρη Συλλούρη συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας.
 
«Οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί σε κυβερνητικό επίπεδο επιτρέπουν και στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο να συμμετέχει ενεργά προς υποστήριξη των προσπαθειών της εκτελεστικής εξουσίας», είπε η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, προσθέτοντας ότι τα Κοινοβούλια μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά στη συνεργασία των δύο Κυβερνήσεων.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού εξέφρασε τις θερμές του ευχές προς την κα Καραγιάντσιεβα, εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η τελευταία του συνάντηση στη Βουλγαρία ήταν με την Πρόεδρο του πιο αντιπροσωπευτικού σώματος, όπως είπε, της χώρας.
 
«Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τη Βουλγαρία, αλλά κάθε φορά που την επισκέπτομαι διαπιστώνω πόσο περισσότερο εμβαθύνονται οι σχέσεις μας, πόσο πιο στενές γίνονται και πόσο η συνεργασία μας γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ